ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αντιφρονούντες του Ρ.Τ. Ερντογάν τα θύματα του ναυαγίου στον Έβρο – Τουρκάλα δασκάλα και τα παιδία της οι νεκροί (φωτό)

Αντιφρονούντες του Ρ.Τ. Ερντογάν τα θύματα του ναυαγίου στον Έβρο – Τουρκάλα δασκάλα και τα παιδία της οι νεκροί (φωτό)

Μια δασκάλα, 37 ετών και τα δύο της παιδιά, ηλικίας δέκα και τριών ετών, είναι τα τρία θύματα του ναυαγίου στον ποταμό και όπως μεταδίδουν τουρκικές ιστοσελίδες. Πρόκειται για οικογένεια που οι γονείς είχαν απολυθεί από τις δουλειές τους και είχαν εκδιωχθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων από τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η βάρκα που επέβαιναν μαζί με τουλάχιστον επτά ακόμα άτομα, τέσσερα από τα οποία αγνοούνται έως αυτή την ώρα, ξεκίνησε από την Αδριανούπολη και κατευθυνόταν στην Ορεστιάδα, όμως πιθανώς λόγω των καιρικών συνθηκών ανετράπη τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ βρισκόταν ακόμα σε τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε μια γυναίκα να εκλιπαρεί για την ζωή των παιδιών της, όμως όπως φαίνεται, ήταν ήδη αργά.

Η 37χρονη Αϊσέ Αμπντουρεζάκ μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, πήραν τους δύο γιους τους και αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ο άντρας της μάλιστα είχε φυλακιστεί για έντεκα μήνες, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016. Ο 39χρονος άντρας ήταν δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη Αϊσέ δίδασκε τουρκικά. Τουρκικές ιστοσελίδες εξάλλου αναφέρουν ότι επιβάτες στη μοιραία βάρκα ήταν άλλο ένα ανδρόγυνο με το μόλις 2,5 ετών παιδάκι τους που αυτή τη στιγμή αγνοούνται.

Το άψυχο κορμί του 11χρονου αγοριού της Αϊσέ βρέθηκε στην άμμο, στα παράλια του Έβρου. Λίγο μετά, κοντά του, βρέθηκε και η σορός του τριών ετών αδερφού του. Μερικά μέτρα πιο μακριά βρέθηκε νεκρή και η μητέρα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.