ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει Νο2» η ΑΕΚ: Μετά τον ΠΑΟ η Ριέκα και από 0-2 σε 2-2!

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει Νο2» η ΑΕΚ: Μετά τον ΠΑΟ η Ριέκα και από 0-2 σε 2-2!

Mέσα σε 90′ λεπτά, η ΑΕΚ κατάφερε απέναντι στη Ριέκα να χάσει και μετά να “ξανακτίσει” την πρόκριση στους “32”, όπου βρέθηκε να χάνει με 0-2 για να ισοφαρίσει στην συνέχεια σε 2-2 και να αγγίξει τη νίκη στο 89′!

Αυτή η ομάδα, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι “Πολύ σκληρή για να πεθάνει”! Οπως την Κυριακή κατάφερε να ισοφαρίσει στο 95′ έτσι και τώρα “γύρισε” ματς που οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα θα είχε “παραδοθεί”.

Στα πρώτα 30′ πάντως, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο για τους κιτρινόμαυρους, με τους Κροάτες να έχουν κι άλλες φάσεις και δύο δοκάρια!

Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε στο υπόλοιπο του αγώνα μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ 2-2, το γκολ της νίκης δεν ήρθε, με τον Αραούχο να έχει δοκάρι στο 89′ από τα 2 μέτρα!

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στους «32 αφού μια ισοπαλία στη Βιέννη αρκεί! Και η Αούστρια εφέτος δεν είναι καθόλου καλή στην έδρα της!

H είσοδος του Λιβάγια στο 30′ και το γκολ του Αραούχο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έβγαλαν την ΑΕΚ απ’τον λήθαργο των πρώτων 30′ και η Ένωση έμεινε στη ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης με το 2-2 απέναντι στη Ριέκα.

Δεν υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Χιμένεθ, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος τα γκολ που έκαναν το 2-2 και κράτησαν ζωντανή την υπόθεση πρόκριση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε την ΑΕΚ με 4-4-2 πίσω απ’την μπάλα.

Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, ο Γκάλο έπαιζε δεξιά, οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι ήταν στα στόπερ, ο Μπακάκης, έπαιζε περισσότερο ως αριστερός μπακ, ο Λόπες έμενε πιο ψηλά, στα αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, μπροστά τους ήταν ο Μπακασέτας, ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε από δεξιά και ο Αραούχο ήταν στην κορυφή.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ματίας Κεκ παρέταξε τη Ριέκα με σύστημα 4-3-3, αφήνοντας στην άκρη το αγαπημένο του 4-2-3-1, το οποίο δεν τον βοήθησε στον προηγούμενο αγώνα με την Αούστρια Βιέννης.

Ο Αντρέι Πρσκάλο ήταν αμετακίνητος κάτω απ’ τα γκολπόστ, οι Μάρκο Βέσοβιτς, Ντάριο Ζούπαριτς, Γιόσιπ Έλεζ και Λεονάρντ Ζούτα αποτέλεσε την τετράδα στην άμυνα, ο Μάτε Μάλες είχε ρόλο “κόφτη”, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Γιόσιπ Μίσιτς, με τους Φίλιπ Μπράνταριτς και Ντόμαγκοϊ Πάβιτσιτς να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι.

Στην επίθεση, οι Μάξουελ Ακόστι, Αλεξάντερ Γκόργκον αγωνίστηκαν στα άκρα, με τον Μάριο Γκραβράνοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή αντί του Έμπερ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Η ΑΕΚ έκανε ένα άθλιο πρώτο ημίχρονο, ίσως το χειρότερό της στη σεζόν.

Η Ένωση δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα (πόσο μάλλον να απειλήσει), δεν μπορούσε να αμυνθεί στα στημένα, δεν μπορούσε να αμυνθεί στο open play. Η Ριέκα έκανε με ευκολία ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Οι Κροάτες βρήκαν γκολ από κόρνερ στο 8′ και από αντεπίθεση στο 26′. Στο 0-1 ο Ακόστι πήρε την πρώτη κεφαλιά απ’τον Αραούχο και ο Γκόργκον τη 2η εξ επαφής (φάση παρόμοια με γκολ της ΤΣΣΚΑ στο ίδιο γήπεδο), ενώ στο 0-2 η κεφαλιά προς τα πίσω του Βράνιες βρήκε τον Τσιγκρίνσκι να μην μπορεί να ακολουθήσει τον φορ των Κροατών, που “εκτέλεσε” τον Ανέστη με το αριστερό.

Δύο γκολ που δεν ήταν οι μοναδικές φάσεις της Ριέκα: Στο 16′ ο Ζούπαριτς πήρε κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι από εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του ορίζοντιου δοκαριού, ενώ στο 20′ ο Γκόργκον έφυγε στην κόντρα, σούταρε εκτός περιοχής και βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ δεν είχε απαντήσεις στην άμυνα, ενώ δεν είχε καν παρουσία στην επίθεση. Στο 30′ ο Χιμένεθ έβγαλε τον Γκάλο κι έβαλε τον Μπακάκη στη θέση του, με το 4-4-2 να διατηρείτε: ο Μπακάκης με τον Λόπες ήταν οι δύο ακραίοι μπακ, ο Λάζαρος ήρθε αριστερά στο κέντρο με τον Μπακασέτα να πηγαίνει δεξιά και τον Λιβάγια δίδυμο με τον Αραούχο.

Η Ριέκα “έπεσε” μερικά μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο, αλλά η Ένωση δεν είχε τρόπους να πατήσει περιοχή και να κλείσει τους Κροάτες. Στο 31′ ο Γαλανόπουλος είχε το πρώτο σουτ των γηπεδούχων (εκτός περιοχής, μπλοκαρίστηκε) και στο 46′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακριά, πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Ένωση κατάφερε στο κλείσιμο του ημιχρόνου να έχει κάποιες συνεργασίες πάνω απ’τη σέντρα, να κρατήσει τη Ριέκα χαμηλά. Στο 47′ ο Μπακάκης έφερε την μπάλα στο αριστερό και σέντραρε.

Ο Λιβάγια πήγε πρώτος στην μπάλα, οι Κροάτες έχασαν τον Αραούχο που κινήθηκε στην πλάτη του συμπαίκτη του και με προβολή εξ επαφής έβαλε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το γκολ του Αραούχο άλλαξε εντελώς την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, αλλά και του κόσμου, που είχε “παγώσει” στο πρώτο ημίχρονο. Φάνηκε στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου πως, ακόμα και χωρίς μεγάλη ευκαιρία, οι παίκτες της Ένωσης πατούσαν καλύτερα, είχαν θάρρος και ηθικό για να παλέψουν το ματς.

Και γρήγορα ήρθε η ισοφάριση. Στο 55′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πρσκάλο έδιωξε λανθασμένα με τη γροθιά, η σημαία του επόπτη έμεινε χαμηλά στην κίνηση του Σιμόες και ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε με κεφαλιά σε κενή εστία.

Το 2-2 έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ορμή στους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ η Ριέκα δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτο ημιώρου. Στο 62′ ο Λιβάγια έκανε ωραία ενέργεια στα αριστερά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Αραούχο κράτησε χαμηλά με τα δύο του χέρια τον Ζούτα και “σκαρφάλωσε” στην πλάτη του.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να επιτίθεται με θάρρος και φάνηκε πως η Ριέκα δεν είχε απαντήσεις στο δίδυμο Λιβάγια-Αραούχο. Στο 64′ οι δυο τους συνεργάστηκαν κεντρικά εντός περιοχής, ο Κροάτης δεν ήταν οφσάιντ, πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά αυτή έφυγε έξω απ’το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βρσάλκο.

Στο 68′ ο Χιμένεθ έκανε 2η αλλαγή, με τον Γαλανόπουλο να δίνει τη θέση του στον Κονέ, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Ο ρυθμός του αγώνα και η ορμή της ΑΕΚ έπεσαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η Ένωση σταμάτησε να απειλεί, αν και δεν έπαψε να προσπαθεί για τη νίκη, με προσοχή βέβαια μήπως πάθει καμιά ζημιά στην κόντρα. Στο 89′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για μία ακόμα ανατροπή: ο Τσιγκρίνσι είχε μείνει ψηλά από στημένη φάση και γύρισε υπέροχα από αριστερά στην περιοχή.

Ο Αραούχο πλάσαρε άμεσα με το δεξί, η μπάλα κόντραρε, αλλά στρώθηκε ξανά στον επιθετικό της Ένωσης που ήταν ολομόναχος φάτσα με την εστία. Επέλεξε να σηκώσει την μπάλα με το εξωτερικό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Μίλαν – Αούστρια Βιέννης 5-1

ΑΕΚ – Ριέκα 2-2

Η βαθμολογία:

Μίλαν 11

ΑΕΚ 7

Αούστρια Βιέννης 4

Ριέκα 3

———————————

(Ανανέωση 23:24)

55′ Φάουλ του Μπακασέτα, δεν έδιωξε καλά ο Πρσκάλο και ο Λάζαρος με κεφαλιά ισοφαρίζει και βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ! Το 2-2 στο ΟΑΚΑ είναι γεγονός

———————————

(Ανανέωση 22:55) Με δύο γκολ του Γκόργκον στο 8′ και στο 26′ οι Κροάτες βρήκαν δίχτυα, ενώ είχαν και δύο δοκάρια. Η Ένωση ήταν τραγική, δεν έκανε φάση όμως με το γκολ του Αραούχο στο φινάλε του ημιχρόνου κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία της.

Σέντρα του Μπακάκη από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που με εξαιρετική προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

45+2′ ΓΚΟΟΟΛ 1-2 Η ΑΕΚ!

———————————

(Ανανέωση 22:32) Κεφαλιά του Βράνιες προς τα πίσω, ο Γκοργκόν πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ανέστη στο 26′ με την Μίλαν να ισοφαρίζει τις Αούστρια με 1-1.

———————————

(Ανανέωση 22:28) 25′ Φάση για την Ριέκα. Κεφαλιά του Ακόστι ύστερα από κόρνερ, η μπάλα λίγο άουτ.

23′ Κίτρινη κάρτα στον Μάλες για μαρκάρισμα από πίσω στον Μπακασέτα.

Στο άλλο ματς, η Αούστρια έχει βάλει γκολ μέσα στην έδρα της Μίλαν (0-1).

20′ Κι άλλο δοκάρι για την Ριέκα! Οι Κροάτες έβγαλαν αντεπίθεση, ο Γκόργκον έπιασε σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη.

19′ Εκτός για να αλλάξει φανέλα ο Βράνιες. Ο Βόσνιος δέχτηκε αγκωνιά και μάτωσε.

16′ Δοκάρι για την Ριέκα. Έπειτα από κόρνερ, ο Ζούπαριτς σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Ανέστη.

———————————

(Ανανέωση 22:08) 14′ Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπορούν να αλλάξουν δεύτερη πάσα.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ακόστι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκόργκον με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 8′ κάνοντας το 0-1 για την Ριέκα επί της ΑΕΚ.

4′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ριέκα. Ο Βέσοβιτς βγήκε στην πλάτη του Λόπες, όμως η πάσα του στον αμαρκάριστο Γκαβράνοβιτς δεν ήταν καλή και πέρασε παράλληλα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μακρινό σουτ στο 3′ του Μπράνταριτς, ο Βράνιες έβαλε την κόντρα και η μπάλα δεν έφτασε στον Ανέστη.

———————————

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά είναι η σημερινή για την ΑΕΚ καθώς έρχεται να γράψει άλλη μια φορά ιστορία στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Ριέκα δεν μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να χαρακτηριστεί ιστορικό, ωστόσο ίσως σε κάποια χρόνια το μνημονεύουμε ως το ματς στο οποίο η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ένωση αν κερδίσει τους πρωταθλητές Κροατίας και την ίδια ώρα γίνει το αυτονόητο στο Σαν Σίρο, δηλαδή η Μίλαν απλά να μην χάσει από την Αούστρια, τότε μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του ομίλου θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στις «32» καλύτερες ομάδες του Europa League.

Κάτι που έχει ξανασυμβεί, αλλά για τελευταία φορά πριν από δέκα χρόνια και με την ΑΕΚ στο ενδιάμεσο διάστημα να έχει φτάσει μέχρι και τη Γ’ Εθνική γι’ αυτό κι ο Μανόλο Χιμένεθ χθες έκανε λόγο για προσπάθεια «προκειμένου να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην Ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ».

Ο Ισπανός ξέρει ότι τα οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά από μια ενδεχόμενη πρόκριση, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και ψυχολογικό αλλά η ΑΕΚ θα έχε κέρδη και τα επόμενα χρόνια στις μελλοντικές κληρώσεις καθώς έχει ήδη κάνει άλματα στη βαθμολογία της UEFA.

Αγωνιστικά τα προβλήματα είναι γνωστά με τους Γιόχανσον, Μάνταλο (τραυματίες) και τον Λαμπρόπουλο (εκτός λίστας) ο τεχνικός της ΑΕΚ διατήρησε το 3-5-2, επαναφέροντας τον Τσιγκρίνσκι, όχι όμως και τον Τσόσιτς, με τον Μπακάκη να είναι ο τρίτος στόπερ, ενώ επέλεξε να διατηρήσει τον Μπακασέτα στο βασικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο τον Λιβάια.

Προβλήματα έχει πάντως και η Ριέκα που επίσης παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση με τους Κροάτες να έρχονται στην Αθήνα χωρίς τον Βραζιλιάνο Έμπερ και τον Μίσιτς.

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ: Ανέστης Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας

Ριέκα: Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Πούντσετς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Γκαβράνοβιτς, Πάβιτσιτς, Γκοργκόν, Ακόστι.

Βαθμολογία

1. Μίλαν 8 (8-3)

2. ΑΕΚ 6 (4-3)

3. Αούστρια Βιέννης 4 (8-11)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Ριέκα 3 (7-10)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.