ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σαν σήμερα ξεκινούσε το «έπος» της Εθνικής ομάδας στην Πορτογαλία το 2004

Σαν σήμερα ξεκινούσε το «έπος» της Εθνικής ομάδας στην Πορτογαλία το 2004

Ήταν 12 Ιουνίου 2004 όταν η Ελλάδα ξεκινούσε το ταξίδι της προς την κορυφή του Euro της Πορτογαλίας.

Σημαδιακή είναι η σημερινή ημέρα για την Εθνική ομάδα αλλά και για όλη την Ελλάδα καθώς σαν σήμερα το 2004 ξεκινούσε η πορεία της «γαλανόλευκης» στον δρόμο προς την κορυφή του Euro που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 12 Ιουνίου 2004 κέρδιζε με 2-1 τους οικοδεσπότες και έδειχνε ότι ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Το γκολ του «τυπάρα» Καραγκούνη στο έβδομο λεπτό μετά από λάθος του Πάολο Φερέιρα ήταν αυτό που ξεσήκωσε τους χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ντραγκάο. Ο Σεϊταρίδης στο 51ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον τότε άπειρο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Μπασινά να νικάει τον Ρικάρντο και να γράφει το 2-0 απογειώνοντας όλους τους Έλληνες. Το γκολ του Ρονάλντο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε σε τίποτα να αλλάξει το ρου της ιστορίας που έγραψε τη νίκη για την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο – Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα
Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης – Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.