ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητό του στο πρωτάθλημα. Επικράτησε σήμερα, για την 8η αγωνιστική της Basket League, στο Αλεξάνδρειο, επί του Αρη, με 88-70. Αποτέλεσμα που έβαλε στις αποσκευές του «καθαρίζοντας» τον αντίπαλό του από τα 6.75 (τελείωσε το ματς με 13/24 τρίποντα, με τους Θεσσαλονικείς να είναι στο 6/20) και εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα (23 ασίστ έναντι 12 των γηπεδούχων). Κορυφαίος για τους Πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας ήταν ο Νικ Καλάθης (18π., 8 ασίστ, 1κλ), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κιθ Μπένσον (18π., 9 ριμπ, 1 ασ., 1κλ).

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 32-48, 49-64, 70-88

Αντίσταση ουσιαστικά, μέχρι λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, πρόβαλαν οι γηπεδούχοι, στους φιλοξενούμενους. Με βολές από τον Βασιλόπουλο (2/2), στο 8′ και τον Μπένσον να είναι νωρίτερα, ο βασικός εκφραστής του (8π.), ο Αρης ήταν σε απόσταση βολής (12-13). Με επιμέρους σερί 13-5, όμως, και τους Σίνγκλετον, Καλάθη, Παππά, Γκιστ, να εκτελούν, ποικιλοτρόπως, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +9 (17-26), με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Διαφορά που «ανέβηκε» στο +10 (27-37), στο 17′, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να καλεί σε τάιμ άουτ και να μιλά έντονα στους διαιτητές, μπαίνοντας στο παρκέ, διαμαρτυρόμενος για σφυρίγματά τους.

Συνέπεια, αποτέλεσε ο τεχνικός του Αρη να δεχτεί τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα (εξαιτίας και της δικής του τιμωρίας) ο Παναθηναϊκός, να ξεφύγει στο 19′ με +15 (30-45), έχοντας τους Λοτζέκι, Σίνγκλετον να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, με τον τελευταίο να εκτελεί από τα 6.75. Οι «πράσινοι» έφυγαν στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, με 7/11 τρίποντα και τη διαφορά τους στο ίδιο επίπεδο (20′ 32-48).

Ο Αρης πλησίασε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στους 10 πόντους (24′ 42-52), με τον Μπένσον, εκ νέου, κινητήριο μοχλό. Με διαδοχικά τρίποντα ο Ρίβερς έστειλε τους φιλοξενούμενους στο +16 (26′ 42-58), βάζοντας, πρακτικά, τον Παναθηναϊκό σε τροχιά νίκης και καθιστώντας το ματς, περισσότερο, διαδικαστικού χαρακτήρα για τη συνέχεια.

Στο 35′ , «πυροβολώντας» από τα 6.75, οι Μήτογλου, Παππάς, έδωσαν στους «πράσινους»… αέρα 22 πόντων (52-74). Στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης προτίμησε να δώσει χρόνο στους νεαρότερους παίκτης της ομάδας και έβαλε στην πεντάδα τους Καλαϊτζάκη, Χρηστίδη, Φλιώνη, μαζί με τους Τσαϊρέλη, Μπελ.

*Θερμό το χειροκρότημα για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, άμα τη εμφάνισή του, στο παρκέ του Αλεξανδρείου για την πρώτη προθέρμανση, από φίλους του Αρη. Αργότερα, στην παρουσίαση των δύο ομάδων, ο γκαρντ των «κίτρινων», μέλος μέχρι προ ημερών των «πράσινων», χαιρέτησε ένα-ένα όλα τα μέλη της αποστολής των Πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας

* Δεν ήταν περισσότεροι από 2000 οι φίλαθλοι του Αρη που βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλεξανδρείου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, φρόντισαν, ωστόσο, να «ζεστάνουν» με τις θερμές ιαχές τους.

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παναγιώτου, Τσαρούχα

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μποχωρίδης 11 (1), Καλαϊτζάκης, Φλιώνης 3 (1), Τσαϊρέλης 2, Χρηστίδης 4, Μούρτος, Αθηναίου 12 (1), Βασιλόπουλος 7, Γουίβερ 2, Μπένσον 18, Μπελ 11 (3)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (3), Ρίβερς 9 (3), Παππάς 6 (2), Ντένμον 3 (1), Γκιστ 8, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους 6, Ογκαστ 8, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 18 (3), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 5 (1)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.