ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τερματισμός κοινής επιχείρησης των αεροπλανοφόρων John C. Stennis και Charles de Gaulle

Τερματισμός κοινής επιχείρησης των αεροπλανοφόρων John C. Stennis και Charles de Gaulle

Με βάση ανακοίνωση τύπου του Αμερικανικού ναυτικού, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο εροπλανοφόρο John C. Stennis (CVN 74) και το γαλλικό, επίσης πυρηνοκίνητο, αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (R 91), συμπλήρωσαν ένα μήνα διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων στη βόρεια Αραβική θάλασσα στις 16 Απριλίου.

Με την άφιξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή στις 16 Μαρτίου 2007, τα δύο σκάφη άρχισαν να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις προς υποστήριξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ISAF), που επιχειρούν στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν. Στο πλαίσιο των συνδυασμένων επιχειρήσεων μάλιστα έλαβε χώρα και ανταλλαγή μελών πληρωμάτων όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, μεταξύ των δύο πλοίων, αεροσκάφη του ενός πραγματοποίησαν προσνηώσεις και απονηώσεις στο κατάστρωμα πτήσεων του άλλου και αντιστρόφως, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κοινές ασκήσεις. Έτσι αεροσκάφη F/A-18E Super Hornet του αμερικανικού αεροπλανοφόρου πραγματοποίησαν προσνηώσεις και απονηώσεις στο κατάστρωμα του Charles de Gaulle και δύο Super Etendard, δύο Rafale και ένα γαλλικό Ε-2C Hawkeye έκαναν το ίδιο στο κατάστρωμα του Stennis. Συνολικά 200 μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου βρέθηκαν στους χώρους του Charles de Gaulle κατά τον ένα μήνα των κοινών επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.