ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πολιτικός κόσμος καλεί για την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατο του Μ.Ζαφειρόπουλου (φωτό)

Ο πολιτικός κόσμος καλεί για την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατο του Μ.Ζαφειρόπουλου (φωτό)

Ως κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στο πολιτικό πεδίο η αποτρόπαιη εκτέλεση του Μ.αφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στα Εξάρχεια, ενώ σύσσωμος ο πολιτικό κόσμος έστειλε μηνύματα συμπαράστασης, αλλά και κάλεσμα προς την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στους οικείους του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Και, όπως έγινε γνωστό από πηγές της Προεδρίας, εξέφρασε την άφατη οδύνη του για την απώλεια του δικηγόρου, καθώς και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ενώ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, «επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας».

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε ένδειξη πένθους, ανέβαλε τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή εκδηλώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξάλλου, επισημαίνεται ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει από τις αστυνομικές αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας».

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», πρόσθεσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ και προσθέτει: «Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν».

«Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα το βράδυ χάσαμε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Έναν λαμπρό δικηγόρο, έναν εξαίρετο οικογενειάρχη, έναν πολύ καλό φίλο» έγραψε στον λογαριασμό της στα social media η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Και συμπλήρωσε: «Ο αποτροπιασμός, η οργή και ο πόνος για την άνανδρη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας, είναι μεγάλος. Κοινή απαίτηση όλων είναι η Πολιτεία να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.