ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η κρίση στη ΝΔ και οι αιτίες της – «Αποκεφαλισμοί», αλλαγές προσώπων αλλά εν τέλει … it’s the policy stupid!

Η κρίση στη ΝΔ και οι αιτίες της – «Αποκεφαλισμοί», αλλαγές προσώπων αλλά εν τέλει … it’s the policy stupid!

Μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησαν να υλοποιούνται σήμερα καθώς γενική είναι η αντίληψη ότι “δεν τραβάει” το κόμμα σε σχέση με την κυβερνητική φθορά και κάθε άλλο παρά έτοιμο είναι να πραγματοποιήσει την “τελική έφοδο” προς την εξουσία.

Η πρόεδρος του κόμματος Κ.Μητοστάκης, τοποθέτησε την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, (η οποία θα παραμείνει και ευρωβουλευτής του κόμματος της Πειραιώς) στην θέση του Βασίλη Κικίλια ως εκπροσώπου του κόμματος.

Με απόφαση του κ. Μητσοτάκη από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μετακινείται και ο Μακάριος Λαζαρίδης και στη θέση του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου, τοποθετείται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο Β.Κικίλιας “πλήρωσε” τις φωτογραφίες του και τις βόλτες “χεράκι-χεράκι” με την Τζένη Μπαλατσινού στην Πάτμο, που έδωσαν στο κόμμα μια τελείως αντίθετη εικόνα life style από αυτή που θέλει να δώσει ο Κ.Μητσοτάκης.

Η έκπληξη είναι ωστόσο ότι τον μετακινεί στον τομέα Αμυνας του κόμματος, καθώς δημιουργείται ένα ενιαίο σχήμα Αμυνας και Ασφάλειας με τον Β.Κικίλια να γνωρίζει άριστα το αντικείμενο, λόγω της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Εδώ βέβαια, “κουμάντο” κάνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης. Θα αποχωρήσει και θα αφήσει την θέση του στον Β.Κικίλια ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον ισραηλινό παράγοντα; Πιθανόν…

Λέγεται ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι αντιπρόεδροι της ΝΔ -δηλαδή και ο Κωστής Χατζηδάκης- δεν θα κατέχουν παραλλήλως και κάποιον ειδικό τομέα πολιτικής ευθύνης.

Με τον τρόπο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε και με τον προηγούμενο εκπρόσωπο Τύπου που «έφαγε» και τον μετακόμισε στο νευραλγικό τομέα των Εξωτερικών, Γιώργο Κουμουτσάκο, επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να αποσοβήσει την εικόνα εσωκομματικής κρίσης, στρώνοντας ωστόσο το χαλί για μία ακόμα μεγαλύτερη…

Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία σαφή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κουρέψει» τον Αντιπρόεδρό του, την ώρα που ο ίδιος προβαίνει σε ολοένα και πιο εμφατικές αρχηγικές πρωτοβουλίες, αμφισβητώντας την ίδια την πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η χθεσινή απουσία του Άδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο «φιλελεύθερο» προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους».

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της ΝΔ.

Τι έχει δημιουργήσει την κρίση στο κόμμα: Το γεγονός ότι έχει κηρύξει εδώ κι ένα χρόνο εκλογική ετοιμότητα και εκλογές… δεν λένε να γίνουν, με αποτέλεσμα την κόπωση των στελεχών και την απογοήτευσή τους.

Το γεγονός ότι σε κρίσιμα νομοσχέδια με θέματα αιχμής για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, όπου θα έπρεπε το κόμμα να διαφοροποιείται, δεν το πράττει, όπως ότι έχει σχέση με ομοφυλόφιλους, παράνομους μετανάστες, ακόμα και θέματα εξωτερικής πολιτικής (κανείς, ποτέ δεν έμαθε ποια ήταν η θέση του κόμματος στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Γκραν Μοντανά, άσχετα αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την αδιαλλαξία του “έσωσε” την παρτίδα για τον Ελληνισμό) κλπ..

Ετσι συντάσσεται με την κυβερνητική πλειοψηφία και έχει δημιουργήσει εύλογο προβληματισμό στους οπαδούς του.

Επειτα είναι η κυβερνητική πρόταση για την οικονομία που διατυπώνει το κόμμα. Τίποτα το νεότερο, τίποτα το ουσιαστικό.

Η υπόσχεση για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις, αφορά βασικά τους επιχειρηματίες που είναι ήδη ψηφοφόροι της ΝΔ. Μέσα στην οικονομική καταστροφή των Μνημονίων αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας σε ένα εκλογικό σώμα που έχει προλεταριοποιηθεί δια της ψήφου της ΝΔ στα δύο πρώτα Μνημόνια ως “ντελιβεράδες”, part time εργαζόμενοι ή απλά άνεργοι, τώρα μιλάνε για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις, αποκρύβοντας ότι έρχονται μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα για να ισοσκελιστεί η απώλεια των φόρων από τα δάνεια που πρέπει να επιστραφούν στην Γερμανία και στους λοιπούς δανειστές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.