ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

5 εφαρμογές στο κινητό για θέματα διατροφής

5 εφαρμογές στο κινητό για θέματα διατροφής

Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν στην παρακολούθηση της κατανάλωσης υδατανθράκων, στον εντοπισμό τροφικών δυσανεξιών, στο πόσο νερό πίνετε σε καθημερινή βάση και σε πολλά ακόμη…

H υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του σώματος. Η τροφή βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, αναπτύσσει και αντικαθιστά κύτταρα και ιστούς, προστατεύει από μολύνσεις, βοηθά στην ανάρρωση από ασθένειες και οδηγεί σε χημικές διεργασίες όπως είναι η πέψη.

Τα θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, είναι απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα όπως η βιταμίνη C και το μαγνήσιο, βοηθούν στο να έχετε μια σωστή σωματική λειτουργία.

Όλοι γνωρίζουμε πως για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητη η σωματική άσκηση και το κάψιμο περισσότερων θερμίδων σε σχέση με αυτές που προσλαμβάνουμε με τις τροφές. Ωστόσο η παρακολούθηση των θερμίδων που καταναλώνουμε και πόσων προσλαμβάνουμε, είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθεί λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές που σχετίζονται με θέματα διατροφής. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν στην παρακολούθηση της κατανάλωσης υδατανθράκων, στον εντοπισμό τροφικών δυσανεξιών, στο πόσο νερό πίνετε σε καθημερινή βάση και σε πολλά ακόμη.

1.Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal

Η εφαρμογή αυτή προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων με πάνω από 5.000 τρόφιμα. Παρακολουθείστε την πορεία της δίαιτάς σας, την άσκησή σας, χρησιμοποιείστε το barcode scanner που διαθέτει ώστε να τσεκάρετε τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

2.Carbs Control

Αν ψάχνετε τρόπο να ελέγχετε το σύνολο των υδατανθράκων που καταναλώνετε, αυτή είναι η κατάλληλη εφαρμογή για εσάς. Είναι ιδιαιτέρως βοηθητική για όσους ακολουθούν εξειδικευμένες δίαιτες όπως του διαβήτη, η δίαιτα Atkins ή η δίαιτα South Beach. Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android, iPhone και iPad.

3.Food Intolerances

Eχετε μήπως δυσανεξία ή αλλεργία σε συγκεκριμένα τρόφιμα; H εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει ώστε να διαχειριστείτε ορθότερα το διατροφικό σας πρόγραμμα. Εχει καταχωρημένα πάνω από 700 τρόφιμα που δεν ενδείκνυνται για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, εμφανίζουν μια ευαισθησία στην λακτόζη ή δεν απορροφά πλήρως ο οργανισμός τους υδατάνθρακες. Είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

4.Waterlogged

Το νερό είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία του σώματος και η εν λόγω εφαρμογή βοηθά να ελέγξετε τις ποσότητες που καταναλώνετε. Έχει προσαρμοστή παρακολούθησης που σας επιτρέπει να τσεκάρετε την κατανάλωση σας ανά ημέρα, εβδομάδα ή ένα έτος. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

5.My Diet Coach

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφαρμογή αυτή διαθέτει ποικιλία «εργαλείων» που βοηθούν ώστε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Δημιουργείτε το δικό σας avatar, καταγράψτε τα κιλά και τις μετρήσεις του σώματός σας, ορίστε προκλήσεις που θα προσπαθήσετε να πετύχετε, συνδεθείτε στο ημερολόγιο διατροφής σας καθημερινά, ορίστε υπενθυμίσεις σχετικά με την διατροφή σας. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, iPad και iPod touch.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.