ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

NASA: Κατέγραψε 4 ταυτόχρονες ηλιακές εκλάμψεις (βίντεο)

Πρόκειται για ένα φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο

NASA: Κατέγραψε 4 ταυτόχρονες ηλιακές εκλάμψεις (βίντεο)

Σε βίντεο που καταγράφηκε από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής της NASA φάνηκαν τέσσερις ηλιακές εκλάμψεις να εκρήγνυνται από τον ήλιο σχεδόν ταυτόχρονα.

Αναλυτικότερα, ο ήλιος έδωσε σπουδαίες εικόνες το πρωί της 23ης Απριλίου, εκτοξεύοντας όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις ηλιακές εκλάμψεις σε σχεδόν τέλεια αρμονία. Και το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA το κατέγραψε με την κάμερα.

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις από την επιφάνεια του ήλιου που εκπέμπουν έντονες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Συμβαίνουν όταν η μαγνητική ενέργεια συσσωρεύεται στην ηλιακή ατμόσφαιρα και απελευθερώνεται γρήγορα.

Η τετράδα των εκρήξεων προήλθε από τέσσερις περιοχές, τρεις ηλιακές κηλίδες και ένα μαγνητικό νήμα, που απέχουν μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιάδες μίλια και συνδέονται με σχεδόν αόρατους μαγνητικούς βρόχους στην εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου, γνωστή ως στέμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτού του είδους οι εκρήξεις ονομάζονται «συμπαθητικές ηλιακές εκλάμψεις», σύμφωνα με το Spaceweather.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.