ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα αποκαλύπτει το λόγο που τα μάτια είναι κλειστά κατά τη διάρκεια ενός φιλιού

Έρευνα αποκαλύπτει το λόγο που τα μάτια είναι κλειστά κατά τη διάρκεια ενός φιλιού

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου σχετικά με τις αισθήσεις της όρασης και της αφής κατάφερε να δώσει απαντήσεις που αφορούν το φιλί που δίνουν τα ζειγάρια στο στόμα!

Σύμφωνα με τους ερευνητές Sandra Murphy και Polly Dalton, η ευαισθητοποίηση της αφής εξαρτάται από το επίπεδο αντίληψης σε μία παράλληλη οπτική εργασία. Με άλλα λόγια, το φιλί γίνεται απολαυστικότερο με τα μάτια κλειστά επειδή ο εγκέφαλος χωρίς την όραση, μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην αίσθηση και της αφής και τη διαδικασία του φιλιού. Διαβάστε παρακάτω…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν θέλουμε να επικεντρωθούμε σε μια άλλη αίσθηση, όπως το να μυρίσουμε κάτι ευχάριστο ή να ακούσουμε κάτι προσεκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.