ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λάθος είδηση από ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πέθανε ο προτελευταίος-και όχι ο τελευταίος-επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ»

Λάθος είδηση από ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πέθανε ο προτελευταίος-και όχι ο τελευταίος-επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ»

Λάθος είδηση μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι πέθανε ο τελευταίος επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ».

Ο Αλεξανδρινός Δημήτρης Γαβαλάς, ένα σημαντικός άνθρωπος και άξιος Ελληνας, ο οποίος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών ήταν ο προτελευταίος επιζών.

Ο τελευταίος επιζών είναι ο Γεώργιος Τασσάς, 91 ετών σήμερα (φωτό).

Ο Γεώργιος Τασσάς κατατάχθηκε, το 1942, ως Ναύτης Μηχανικός, σε ηλικία 16 ετών. Εκπαιδεύτηκε στο θωρακισμένο καταδρομικό ΑΒΕΡΩΦ.

Για τις άριστες επιδόσεις του βραβεύτηκε με χρυσό κύπελλο και τοποθετήθηκε στο Πλωτό Συνεργείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ως εκπαιδευτής. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ, τον Ιούλιο του 1942.

Κατά την πρόσκρουση του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ σε νάρκη, την 22 Οκτωβρίου 1943, ο Γεώργιος Τασσάς επέβαινε στο πλοίο και συμμετείχε ενεργά τόσο στις ηρωικές προσπάθειες του πληρώματος για την υποστύλωση και την προσωρινή στεγανοποίηση του πλοίου όσο και κατά τον επικό πλου του πλοίου από τα νησιά του Αιγαίου προς την Αλεξάνδρεια, διανύοντας 730 ναυτικά μίλια χωρίς πλώρη.

Το αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ έγινε διάσημο για το κατόρθωμά του το οποίο είναι από τα επιφανέστερα παραδείγματα επιτυχούς ελέγχου βλαβών σε πολεμικές επιχειρήσεις, παγκοσμίως.

Ο Γεώργιος Τασσάς, τελευταίος πλέον επιζών του ΑΔΡΙΑΣ, χαίρει άκρας υγείας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.