ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαλάνδρι: Κατάστημα παρείχε υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών με άδεια…κομμωτηρίου

Χαλάνδρι: Κατάστημα παρείχε υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών με άδεια…κομμωτηρίου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προέβη σε έλεγχο ιδιωτικών φορέων προκειμένου να διαπιστώσει την νόμιμη ή μη παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Στα πλαίσια του ελέγχου αυτού, διαπιστώθηκε η λειτουργία καταστημάτων στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς τα καταστήματα αυτά να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Εντός των καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ειδικότερα, το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν έχει λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας και το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, τονίζει ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη, αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο.

Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.