ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας Ολλανδίας

Αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας Ολλανδίας

Το Ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑNP ανακοίνωσε σήμερα ότι οι σχέσεις Ολλανδίας Τουρκίας έχουν αποκατασταθεί, με βάση τα λεγόμενα του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Οι δύο χώρες, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρίσκονταν σε διπλωματική αντιπαράθεση από τον Μάρτιο του 2017.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η Ολλανδία απαγόρευσε σε μέλη της κυβέρνησης του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στη χώρα πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Από τον Φεβρουάριο, οπότε η Ολλανδία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Τουρκία, οι διπλωματικές σχέσεις διεξάγονταν μόνο μέσω επιτετραμμένων.

Λίγο νωρίτερα, και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ.

«Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.