ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Δράμα στο Λάος: Στους 26 οι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση φράγματος

Δράμα στο Λάος: Στους 26 οι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση φράγματος

Τραγικός είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης ενός φράγματος στο Λάος, καθώς μέχρι στιγμής 26 άτομα εντοπίστηκαν νεκρά και 131 αγνοούνται.

Η κατάρρευση του φράγματος προκάλεσε τη βύθιση ολόκληρων χωριών κάτω από το νερό. Την ίδια ώρα, οι μουσώνες περιπλέκουν το έργο των ομάδων διάσωσης.

«Υπάρχουν 131 αγνοούμενοι», όλοι Λαοτιανοί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τονγκλούν Σισουλίτ, σε έναν πρώτο απολογισμό. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της κομμουνιστικής χώρας KPL έκανε μέχρι τώρα λόγο για «εκατοντάδες αγνοούμενους», εκ των οποίων 50 στο χωριό Μπαν Μάι.

Πάντως, επιζώντες, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τους κινδύνους που διέτρεχαν, καθώς ζημιές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση είχαν εντοπιστεί στη δομή του φράγματος πολλές ημέρες πριν από την κατάρρευσή του.

«Είκοσι έξι σοροί έχουν ανασυρθεί, 17 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσάνα Μιεντσαρέν, ο Ταϊλανδός πρόξενος στο Λάος που βρίσκεται στο σημείο. «Δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των αγνοουμένων», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.