ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Λεπέν και Μελανσόν ζητούν να αφαιρεθεί η σημαία της Ε.Ε. από την Εθνοσυνέλευση

Γαλλία: Λεπέν και Μελανσόν ζητούν να αφαιρεθεί η σημαία της Ε.Ε. από την Εθνοσυνέλευση

Τι κοινό μπορεί να έχουν το ιστορικό στέλεχος της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν με τη Μαρίν Λεπέν; Αν και έχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές, είναι και οι δύο πολέμιοι της Ευρωπαικής Ένωσης. Και το απέδειξαν πριν από λίγες ώρες.

Το κόμμα του Μελανσόν, οι “Ανυπότακτοι”, έχουν ήδη υποβάλει τροπολογία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της γαλλικής εθνοσυνέλευσης με αίτημα την απομάκρυνση της σημαίας της Ε.Ε από το κτίριο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, η αρμόδια Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης θα εξετάσει την τροπολογία που κατατέθηκε από τους 17 βουλευτές των “Ανυπότακτων” Γάλλων και στην οποία ζητούν την απόσυρση της σημαίας της Ε.Ε από το κτίριο “Palais Bourbon” (δίπλα στο Σηκουάνα).

Αφότου έγινε γνωστό το αίτημα των “Ανυπότακτων” Γάλλων, το κόμμα της Λεπέν “Εθνικό Μέτωπο” έσπευσε να χαιρετίσει την πρωτοβουλία της Αριστεράς.
“Έχουν δίκιο… Είμαστε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μόνο η γαλλική σημαία”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της γαλλικής δεξιάς, Λουί Αλιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο “LCI”, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σχεδιάζει να στηρίξει τους “Ανυπότακτους”. “Δεν το συζητήσαμε ακόμα, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούμε να υποστηρίξουμε”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της γαλλικής καθαρής δεξιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.