ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η νέα απόσχιση στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια;

Η νέα απόσχιση στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια;

Η Καταλονία δεν ήταν η τελευταία απειλή για την Ευρώπη καθώς ένα αντίστοιχο κίνημα απόσχισης έχει ξεσπάσει στην πιο ασταθή περιοχή: τα Βαλκάνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, ο Σερβοβόσνιος ηγέτης, Milorad Dodik, θέλει να αποσύρει τη χώρα του από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, καταπατώντας την τριμερή συμφωνία του 1995 που τερμάτισε την πιο θανατηφόρα σύγκρουση της Ευρώπης μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Dodik μπορεί να βασίζεται σε έναν μακροχρόνιο φίλο του: τη Ρωσία. Ο ίδιος αλλά και ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έχουν συναντηθεί επτά φορές μετά τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Κρεμλίνο.

Ο ίδιος έχει συναντηθεί πέντε φορές την τελευταία 10ετία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov. Εξάλλου, η Ρωσία είναι ο νούμερο 2 επενδυτής στην περιοχή του Dodik, τη Σερβική Δημοκρατία, μετά τη Σερβία. «Η Βοσνία βρίσκεται σε σιωπηλή διάλυση, και αυτό είναι καλύτερο για αυτή», δήλωσε ο Dodik σε πρόσφατη συνέντευξη. «Αν δούμε μια ευκαιρία δεν θα τη χάσουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει» επεσήμανε ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στη Ρωσία «δεν είχα καμία δυσάρεστη κατάσταση με του Ρώσους. Με τους άλλους από τη Δύση, πάντα αντιμετωπίζω ένα τελεσίγραφο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.