ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σκοπιανά ΜΜΕ: Σενάρια απομάκρυνσης του ειδικού διαμεσολαβητή των Σκοπίων στον ΟΗΕ Βάσκο Ναουμόφσκι

Σκοπιανά ΜΜΕ: Σενάρια απομάκρυνσης του  ειδικού διαμεσολαβητή των Σκοπίων στον ΟΗΕ Βάσκο Ναουμόφσκι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Telma, των Σκοπίων ο ειδικός διαμεσολαβητής της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι απομακρύνεται από τη θέση του και έτσι τις δύο χώρες θα εκπροσωπούν πλέον οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Βέβαια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ναυαγήσει εδώ και καιρό και προφανώς η απομάκρυνση, του Ναουμόφσκι εάν έχει γίνει, ίσως αποτελεί ένα διπλωματικό ελιγμό της δκοπιανής πλευράς για να επιδείξει διπλωματική ευελιξία, κάτι όμως μένει να φανεί.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη, τις δύο χώρες εκπροσώπησαν οι πρέσβεις Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο τελευταίος, ωστόσο, προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του ότι η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ απέχει πολύ από μία αξιοπρεπή λύση στο θέμα του ονόματος και αποκλίνει από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Τέσσερις ημέρες μετά, το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Telma υποστηρίζει πως τις διαπραγματεύσεις αναλαμβάνουν από εδώ και πέρα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών και τα επιτελεία τους. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Ελλάδα, όσο και τα Σκόπια. Επιπλέον, γίνεται λόγος για τη συνάντηση που είχαν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη και την κοινή «υπόσχεση» να έχουν στενή συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.