Αλβανική προπαγάνδα στα σχολεία: Άρτα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα είναι αλβανικά εδάφη! (βίντεο)

Αλβανική προπαγάνδα στα σχολεία: Άρτα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα είναι αλβανικά εδάφη! (βίντεο)

Από τα σχολειά κιόλας προπαγανδίζει η αλβανική κυβέρνηση τη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία» με χάρτες στα σχολικά βιβλία στα οποία διδάσκεται ότι η Ελλάδα είναι κράτος που κατέχει αλβανικά εδάφη.

Με αυτή την προπαγάνδα ανατρέφονται τα παιδιά στην Αλβανία θεωρώντας τη χώρα μας ως δύναμη κατοχής αλβανικών εδαφών και φυσικά όταν αυτά ενηλικιώνονται φέρονται αναλόγως.

Παρά το γεγονός των ελληνικών διαβημάτων αλλά και των ερωτήσεων προς την Κομισιόν, τα Τίρανα συνεχίζουν ατάραχα την προπαγάνδα τους θεωρώντας ότι τα ελληνικά εδάφη είναι δικά τους.

Η αλβανική εκτίμηση είναι ότι αν και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν έχει τη δυνατότητα να τα διεκδικήσει, στα επόμενα 15 με 20 χρόνια, όταν η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε ένα κουρασμένο,ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο από την οικονομική εξαθλίωση έθνος γερόντων με περιορισμένα περιθώρια αντίδρασης και η Αλβανία θα έχει ένα νέο δυναμικό πληθυσμό με αντίστοιχη οικονομική πρόοδο, τότε θεωρούν ότι θα έρθει η ώρα εκείνη για τις διεκδικήσεις.

Άλλα για να γίνει αυτό πρέπει από τώρα να γαλουχηθούν τα νιάτα της Αλβανίας με τις ιδέες της «Μεγάλης Αλβανίας»

«Ενωθείτε για την Αλβανία για την κοκκινόμαυρη σημαία μας για να μάθουν οι μελανές περιοχές ότι αυτός ο τόπος ονομάζεται Αλβανία” ακούγεται στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ του Star.

Στο βίντεο αναφέρεται πως ακόμη και στα φετινά σχολικά βιβλία εξακολουθεί η ανθελληνική και σίγουρα ανιστόρητη αλβανική προπαγάνδα.

Χαρακτηριστικά, στο βιβλίο της Γεωγραφίας η ελληνική περιοχή της Άρτας (σ.σ. από κατάγεται κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) ανήκει στην Αλβανία.

Στην 4η σελίδα του ίδιου βιβλίου υπάρχει χάρτης με τον προπαγανδιστικό τίτλο: «Ο χάρτης των κομματιασμένων εδαφών μας».

Τα σύνορα για τα δήθεν αποσπασμένα αλβανικά εδάφη επεκτείνονται στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η συνοριακή γραμμή στο αλβανικό βιβλίο εντάσσει στις «αλύτρωτες» περιοχές, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, ακόμη και την Κέρκυρα, ενώ το βόρειο Ιόνιο βαφτίζεται Αλβανική Θάλασσα!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι δεσμεύσεις στις ελληνο-αλβανικές συμφωνίες για απάλειψη του αλυτρωτισμού και της προπαγάνδας εκ μέρους της γειτονικής χώρας, παραμένουν φυσικά ανεφάρμοστες, από τα Τίρανα, τα οποία βλέπουν το μέλλον ως δική τους υπόθεση και χαμένη για την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=agBCyLPjmuU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.