Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στο επίκεντρο της έρευνας για τη δράση του κατηγορούμενου προέδρου της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», Κωνσταντίνου Φιρινίδη, βρίσκονται τηλεφωνικές συνομιλίες του με εργαζομένους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, oι οποίες αποκαλύπτουν την πολυτελή ζωή του 37χρονου.

Στο υλικό της υπόθεσης περιλαμβάνονται διάλογοι που αφορούν κρατήσεις πολυτελών σουιτών, το κόστος διαμονής, τη δυνατότητα εξόφλησης με μετρητά, αλλά και τη διοργάνωση εξόδου σε νυχτερινό κέντρο με συγκεκριμένη κατανάλωση και οικονομική συνεννόηση για το τραπέζι.

Στον πρώτο διάλογο, ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με υπάλληλο πολυτελούς ξενοδοχείου, ζητώντας να χρησιμοποιήσει για λίγες ώρες μια σουίτα στην οποία, όπως αναφέρει, έχει διαμείνει και στο παρελθόν.

Κατηγορούμενος: «Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω, είμαι πελάτης καταρχάς, έρχομαι πολύ συχνά».

Υπάλληλος: «Ωραία».

Κατηγορούμενος: «Παίρνω συνήθως τη σουίτα στον δεύτερο όροφο ή στον πρώτο, ποια είναι; Την γωνιακή».

Στη συνέχεια, ρωτά εάν υπάρχει δυνατότητα ημιδιαμονής.

Κατηγορούμενος: «Επειδή είμαι λίγο Θεσσαλονίκη και χρειάζομαι μια ημιδιαμονή, υπάρχει δυνατότητα;»

Υπάλληλος: «Να κάνετε δηλαδή day use;»

Κατηγορούμενος: «Να έρθω για λίγες ώρες, τώρα, για παράδειγμα».

Η υπάλληλος τον ενημερώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο έως τις 18:00, ενώ για παραμονή μέχρι τις 20:00 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κανονική κράτηση διανυκτέρευσης.

Όταν ο κατηγορούμενος ρωτά για το κόστος, η υπάλληλος τον ενημερώνει ότι η τιμή της σουίτας για τη συγκεκριμένη ημέρα ανέρχεται στα 480 ευρώ, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει εάν μπορεί να του εξασφαλίσει καλύτερη τιμή.

Η σουίτα με θέα στον κήπο και η ερώτηση για πληρωμή με μετρητά

Σε δεύτερη συνομιλία, ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με υπάλληλο ξενοδοχείου στη Βόρεια Ελλάδα, ζητώντας να κλείσει συγκεκριμένη σουίτα με θέα στον κήπο.

Η συζήτηση επεκτείνεται στο πρόγραμμα γευμάτων και στην ώρα άφιξης, με την υπάλληλο να προτείνει πακέτο πρωινού και βραδινού.

Κατηγορούμενος: «Αυτό, σουίτα με θέα στον κήπο θα ήθελα».

Υπάλληλος: «Για ποιο γεύμα ενδιαφέρεστε; Προτείνω πρωινό-βραδινό».

Κατηγορούμενος: «Πρωινό-βραδινό».

Αφού συμφωνούν στην ώρα άφιξης, η υπάλληλος τον ενημερώνει ότι το κόστος διαμορφώνεται στα 487 ευρώ.

Υπάλληλος: «Στα 487 ευρώ».

Κατηγορούμενος: «Ωραία, θα έρθω 1000%. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω μετρητά;»

Η συνεννόηση με τον μετρ για τραπέζι και κατανάλωση 1.000 ευρώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τρίτη συνομιλία, αυτή τη φορά με μετρ νυχτερινού κέντρου. Οι δύο πλευρές συζητούν για την κράτηση τραπεζιού, το ποσό της κατανάλωσης και την παρουσία γυναικών στην παρέα.

Ο μετρ προτείνει να οριστεί η κατανάλωση σε 1.000 ευρώ για ποτά, με τον κατηγορούμενο να συμφωνεί.

Μετρ: «Τι θες να βάλουμε με κατανάλωση; Ένα χιλιάρικο; Να βάλω ένα χιλιάρικο ποτό;»

Κατηγορούμενος: «Ναι».

Μετρ: «Να το κάνω ένα χιλιάρικο το ποτό;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, ναι, ναι, ναι».

Στη συνέχεια, η συζήτηση περνά στα λουλούδια και σε ένα επιπλέον ποσό που αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Μετρ: «Και τα λουλούδια ό,τι μου πεις εσύ».

Κατηγορούμενος: «Ωραία, και 500 σε σένα;»

Μετρ: «Εντάξει, ό,τι γουστάρεις».

Οι δύο συνομιλητές συνεχίζουν τη συνεννόηση για τη σύνθεση της παρέας και τη διαμόρφωση του τραπεζιού.

Κατηγορούμενος: «Εμείς θα είμαστε, δεν θα φέρω τώρα καμιά ομάδα εκεί, δεν γουστάρω. Θα είμαστε τρεις-τέσσερις».

Μετρ: «Τρεις-τέσσερις και να κάτσουν πίσω γυναίκες. Θες γυναίκες ή όχι;»

Κατηγορούμενος: «Θέλω. Την άλλη φορά πώς την πατήσαμε έτσι ρε μ@@@;»

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram