ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης»

Παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης»

Παραδόθηκε και επίσημα στη ναυτική Διοίκηση της Εθνικής Φρουράς το πρώτο σκάφος ανοικτής θαλάσσης το οποίο ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ.

Το πλοίο φέρει το όνομα του πρώην Διοικητή του Κυπριακού Ναυτικού «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης», ο οποίος είχε σκοτωθεί κατά την μεγάλη έκρηξη που έγινε τον Ιούλιο του 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, ότι η προμήθεια του σκάφους αποτελεί επιβεβαίωση ότι έχουμε πλέον περάσει από τις διακηρύξεις στις πράξεις” και υπέδειξε ότι, πέραν από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης από το Ισραήλ, το οποίο ευχαρίστησε για “την άριστη συνεργασία, άλλα δύο πλοία αναμένεται εντός των επόμενων βδομάδων να κατακυρωθούν, καθώς ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος, εντός των επόμενων λίγων μηνών, το Ναυτικό θα ενισχυθεί και με δύο ταχύπλοα σκάφη για τις ανάγκες των Ο.Υ.Κ., ενώ αναφέρθηκε σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα για το Ναυτικό, όπως η αναβάθμιση της εμβέλειας του Συστήματος Ραντάρ Επιτήρησης Θαλασσίου Χώρου και το Παράκτιο Σύστημα Καμερών Επιτήρησης, η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η έγκριση από τη Βουλή της αναβάθμισης του Συστήματος Πυραύλων Ναυτικής Αποτροπής (NN 40 Exocet), η παράδοση σύγχρονου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τις ανάγκες των ΟΥΚ και η έναρξη έργων της πρώτης φάσης εκβάθυνσης και αναβάθμισης της Ναυτικής Βάσης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, έχουμε εκφράσει την πρόθεση και την ετοιμότητα μας να διαθέσουμε δυνατότητες και διευκολύνσεις τόσο εδώ στη Ναυτική Βάση όσο και στην Αεροπορική Βάση στη Πάφο, προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, στο πλαίσιο της PESCO.

Όπως είπε, το πλοίο των Ισραηλινών Ναυπηγείων, είναι ένα σύγχρονο πλοίο 62 μέτρων, υψηλών δυνατοτήτων και φέρει ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, έχει μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία, φέροντας οπλισμό για την αυτοπροστασία του και διαθέτει την υποδομή για εγκατάσταση πυραυλικού συστήματος και αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα.

Το Ναυτικό, σημείωσε, θα μπορεί πλέον να εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για επιτήρηση και έλεγχο του θαλάσσιου χώρου, να συνδράμει σε θέματα έρευνας και διάσωσης και να συνεργάζεται με ναυτικές μονάδες άλλων χωρών, σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του πλοίου τέλεσαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγος του αείμνηστου Διοικητή του Ναυτικού, Μαρία Ιωαννίδου, στην οποίαν ο κ. Αναστασιάδης παρέδωσε την κυπριακή σημαία, ενώ ακολούθησε ξενάγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.