ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μείωσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων: Πόσα χρήματα θα χασουν;

Μείωσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων: Πόσα χρήματα θα χασουν;

Και ενώ τα βλέμματα είναι όλο στραμμένα στο κοινωνικό μέρισμα… στην άλλη άκρη οι μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις μισθών, έμμεσες και άμεσες, λόγω των μνημονιακών προβλέψεων.

Δύο μεγάλα «πακέτα» μειώσεων έρχονται για περισσότερους από 700.000 υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Είναι 300.000 οι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου που θα χάσουν από 43 ως και 60 ευρώ με… τρικ. Αυτό καθώς ναι μεν ξεπαγώνουν από 1/1/2018 οι μισθολογικές ωριμάνσεις, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν θα “φανούν” πουθενά, καθώς θα συμψηφιστούν με την λεγόμενη προσωπική διαφορά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος υπηρεσίας κατά τη διάρκεια του “παγώματος” των ωριμάνσεων τη διετία 2016, 2017.

Οι μισθολογικές απώλειες ανά κατηγορία

ΥΕ 43ΕΥΡΩ

ΔΕ 60 ΕΥΡΩ

ΤΕ 55 ΕΥΡΩ

ΠΕ 59 ΕΥΡΩ

Οι μειώσεις ωστόσο συνεχίζονται. Οι αυξήσεις που γίνονται στις κρατήσεις φέρνουν μείωση των μηνιαίων αποδοχών από τον επόμενο μισθό, αυτόν που θα λάβουν τον Δεκέμβριο.

Η αύξηση κρατήσεων φέρνει προς το παρόν μειώσεις 6 ως 16 ευρώ, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα αύξηση των κρατήσεων και φυσικά νέα έστω και μικρή μισθολογική απώλεια. Οι αυξήσεις των κρατήσεων αφορούν 700.000 υπαλλήλους.

Οι μειώσεις μάλιστα θα είναι αναδρομικές από 1/1/2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.