ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας -Συναντήσεις με Μέι, Κόρμπιν και επενδυτικούς οίκους

Έχοντας στις αποσκευές του τη συμφωνία για το χρέος, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μεταβεί στο Λονδίνο για επαφές με οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς παράγοντες αλλά και συναντήσεις με στελέχη της Βρετανικής κυβέρνησης.

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο (25-27 Ιουνίου) μερικά εικοσιτετράωρα μετά το καθοριστικό Eurogroup έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου της χώρας από την κρίση και με το βλέμμα στραμμένο στην 20η Αυγούστου, να απευθύνει προσκλητήριο για επενδύσεις. Μέσα από τις έδρες των funds η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές, ώστε να τοποθετηθούν μακροπρόθεσμά στους ελληνικούς τίτλους. Ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σηματοδοτούν τη μείωση των κινδύνων της ελληνικής οικονομίας, λίγο πριν τη λήξη του Προγράμματος.

Επαφές με επενδυτικούς οίκους

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα είναι πυκνό και τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει συναντήσεις με δύο επενδυτικούς οίκους. Καθόλου τυχαία, τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Η «ατζέντα» της συνάντησης με Μέι

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στη DowningStreet ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν. Όσο για την «ατζέντα» των συζητήσεων που θα έχει με την κα Μέι, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν:

• Το Brexit και όλες οι τελευταίες εξελίξεις
• Οι Ελληνοβρετανικές σχέσεις
• Κυπριακό
• Περιφερειακές εξελίξεις
• Θέματα αμυντικής συνεργασίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.