ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στέλλα Μακάρτνεϊ: Η βιομηχανία της μόδας είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Στέλλα Μακάρτνεϊ: Η βιομηχανία της μόδας είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η σχεδιάστρια μόδας Στέλα Μακάρτνεϊ και η Έλεν Μακάρθουρ απηύθυναν έκκληση στη βιομηχανία της μόδας να μειώσει τις ποσότητες σκουπιδιών και να ξανασκεφτεί τις μεθόδους παραγωγής υφασμάτων.

Τα σχόλια της Βρετανής σχεδιάστριας έρχονται ως συνέχεια της έκθεσης «Μια νέα οικονομία υφασμάτων: Επανασχεδιάζοντας το μέλλον της βιομηχανίας μόδας» που δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Έλεν Μακάρθουρ.

Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι ένα απορριμματοφόρο γεμάτο με υπολείμματα-απορρίμματα υφασμάτων αδειάζει σε χωματερή κάθε δευτερόλεπτο! Υποστηρίζεται, επίσης, ότι λιγότερο από το 1% των φορεμένων ρούχων ανακυκλώνεται και παρουσιάζονται σχέδια για μια «νέα οικονομία υφασμάτων», στην οποία τα ρούχα θα σχεδιάζονται για να χρησιμοποιηθούν ξανά.

«Αυτό που με ενθουσιάζει στην έκθεση είναι ότι δίνει λύσεις σε μια βιομηχανία που γεννά απίστευτα πολλά απορρίμματα και είναι απίστευτα βλαβερή στο περιβάλλον» δήλωσε η Στέλα Μακάρτνεϊ. «Η έκθεση παρουσιάζει σε εμάς έναν οδικό χάρτη για να δημιουργήσουμε καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα και καλύτερο περιβάλλον.

Ανοίγει τη συζήτηση που θα μας επιτρέψει να βρούμε τρόπο να εργαστούμε από κοινού για να βελτιώσουμε τη βιομηχανία μας, για το μέλλον της μόδας και το μέλλον του περιβάλλοντος» τόνισε.

Η έκθεση έχει ήδη την στήριξη γιγάντων της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Nike, H&M και Google. Ωστόσο, οι συγγραφείς καλούν το σύνολο της βιομηχανίας να αλλάξει πρακτική.

Αν όχι, διατείνονται ότι, έως το 2050, στη βιομηχανία της μόδας θα αντιστοιχεί το ένα τέταρτο των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η βιομηχανία μόδας θα είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.