ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

To πολιτιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας: Imany, Μικρούτσικος, sold out ο Χαρούλης

To πολιτιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας: Imany, Μικρούτσικος, sold out ο Χαρούλης

To Φεστιβάλ Αθηνών διαδραματίζεται σε όλη την Αθήνα, οι περιοδείες του καλοκαιριού έχουν ανακοινωθει, οι συναυλίες έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα sol out, ήρθαν.

Η εβδομάδα που ξεκινά στην Αθήνα, τα έχει όλα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/6

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων (Mόνο για όσους έχουν ήδη εισιτήριο)

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά από έναν δημιουργικό χειμώνα, ο οποίος σφραγίστηκε από την ερμηνεία του στον νέο δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» και την επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι, ξεκινώντας το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα με μια μεγάλη γιορτή, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στον Βύρωνα στις 12, 13 και 14 Ιουνίου.
Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα. Στο Θέατρο Βράχων (Οδός Ταταούλων). Τηλ.: 210 7609340, 210 7609350. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 11-13 ευρώ.

Αρια Μπουμπάκη Dance meetings (piraeus version) στον Πειραιά

Το dance meetings (piraeus version) είναι ένα χορευτικό πρότζεκτ που θέτει σε κίνηση τον Πειραιά.
Kάτοικοι της πόλης συναντιούνται με τη χορογράφο και χτίζουν μαζί έναν κόσμο με κύρια εργαλεία το σώμα, την κίνηση, το περιβάλλον τους (εικαστικό, φυσικό, αστικό), τον ρυθμό και τον χορό.
Χωρίς προκαθορισμένο σενάριο ή χορογραφία, σώματα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ακολουθούν τη φυσική πορεία των βημάτων τους, δίνοντας έναν νέο χορευτικό ρυθμό στην πόλη.

Περίπατος στο κέντρο της αρχαίας Αθήνας με βασικό άξονα τη Δημοκρατία

Ξενάγηση από αρχαιολόγο στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς, με εκκίνηση από τη Στοά του Αττάλου και κατάληξη στον ναό του Ηφαίστου (Θησείο).
Κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα ξαναζωντανέψουν κείμενα που αφορούν σε σημαντικές στιγμές της Δημοκρατίας των αρχαίων χρόνων στα συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά από τον καθηγητή αρχαιολογίας Πάνο Βαλαβάνη και στις 20/06 στα αγγλικά από τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Πλάντζο.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριο για την είσοδο στην Αρχαία Αγορά με κόστος της αρχαιολογικής υπηρεσίας 8 ευρώ.
Σημείο εκκίνησης: Είσοδος Αρχαίας Αγοράς, οδός Αδριανού. Ώρα: 18:30.


ΤΡΙΤΗ 13/6

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Ηρώδειο

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά το ελληνικό τραγούδι και έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες, τον Θάνο Μικρούτσικο, με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τραγούδια του που αγαπήθηκαν και πέρασαν από γενιά σε γενιά όπως: «Εμπάργκο», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμένα», «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», «Συγγνώμη για την άμυνα», «Volpe d’amore», «Στου αιώνα την παράγκα», «Θάλασσα στη σκάλα», «’Αμλετ της Σελήνης» κ.ά.
Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-50 ευρώ.

Athens Open Air Film Festival – «H παρέα των λύκων» στην Πειραιώς 260

Λάτρης των κάθε λογής σκοτεινών παραμυθιών, ακόμα κι όταν τα ντύνει με σύγχρονο, ρεαλιστικό μανδύα στις διασκευές του, ο Νιλ Τζόρνταν βρήκε στις σεξουαλικά φορτισμένες εκδοχές κλασικών παιδικών αφηγημάτων από τη συγγραφέα ‘Αντζελα Κάρτερ την ιδανική πρώτη ύλη για το δεύτερο φιλμ του.
Ίσως η πιο αυθεντική, σαν ατμόσφαιρα, ταινία που έγινε ποτέ στο πνεύμα των ζοφερών ιστοριών των αδελφών Γκριμ, η «Παρέα των Λύκων» βάφει τον μύθο της Κοκκινοσκουφίτσας στο πορφυρό χρώμα του αίματος που του ταιριάζει, ανασύροντας στην επιφάνεια κάθε υπόγεια, απαγορευμένη πτυχή του και ανανεώνοντας ευφάνταστα όχι μόνο το διάσημο παραμύθι αλλά και την κινηματογραφική μυθολογία του λυκανθρωπισμού. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Στον Κήπος Δ (Πειραιώς 260). Τηλ.: 210 9282900. Ώρα: 21:30. ​Είσοδος ελεύθερη.


ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6

Οι Τακίμ στην Πειραιώς 260

Την περίοδο 1891-1924 υπολογίζεται ότι μετανάστευσαν στην Αμερική περίπου 500.000 Έλληνες (το 15% του συνολικού πληθυσμού). Για τους μετανάστες το τραγούδι, η μουσική και ο χορός λειτούργησαν ως στοιχεία ταυτότητας και σύμβολα εθνικής και κοινωνικής προέλευσης. Ανάμεσά τους υπήρξαν μουσικοί και τραγουδιστές που σταδιοδρόμησαν στα κέντρα διασκέδασης της ομογένειας, με μουσικές που ξεκινούσαν από τα μικρασιάτικα συρτά, τους καρσιλαμάδες και τα ζεϊμπέκικα, τους εβραϊκούς χορούς και τις ανατολίτικες μελωδίες για να δημιουργήσουν ένα έξοχο πάντρεμα με την τζαζ, το σουίνγκ, τις οπερέτες.
Τους Τακίμ θα συνοδεύσουν στο τραγούδι ο Γιάννης Νιάρχος και η Κατερίνα Τζιβίλογλου, καθώς και ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο λαϊκό κλαρίνο Πετρολούκας Χαλκιάς, που γνώρισε από κοντά τα μουσικά κέντρα της ομογένειας, παίζοντας εκεί επί μία εικοσαετία (1960-1979).
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Στον Κήπο Δ (Πειραιώς 260). Τηλ.: 210 9282900. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-15 ευρώ.

«Αντίφωνο σε 3 Πράξεις» στο Θέατρο επί Κολωνώ

Ένας μαέστρος διευθύνει μια θεατρική παράσταση με τρεις πρωταγωνιστές.
Οι διάχυτες ανησυχίες των τεσσάρων μήπως η παράσταση παραείναι θεατρική ή παραείναι μουσική, οδηγούν σε ένα απροσδόκητο φινάλε δράσης. Μια περφόρμανς που υποστηρίζει έναν διαφορετικό ορισμό του θεάτρου και της μουσικής, αυτοαναφερόμενη στα συστατικά της στοιχεία, στις οικείες συμβάσεις της και στις ανοίκειες σύγχρονες τεχνικές της, με χιούμορ αλλά και διερευνητική διάθεση. Από τη Θεατρική Ομάδα DItYP (Do It Yourself Professionally).
Ερμηνεύει η Ολίβια-Λήδα Καλούδη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 9 2017. Στο Θέατρο Επί Κολωνώ – Κεντρική Σκηνή (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν). Τηλ.: 210 5138067. Ώρα: 20:45. Εισιτ.: 5 ευρώ.


ΠΕΜΠΤΗ 15/6

Η Ιμάνυ στο Ηρώδειο

Η Ιμάνυ έγινε γνωστή στην Ελλάδα ήδη από το πρώτο της σινγκλ, το «You will never know», που τραγουδήθηκε πολύ, και άλλες επιτυχίες της που αγαπήθηκαν.
Η ίδια δηλώνει ότι η επαφή που έχει με το ελληνικό κοινό είναι μοναδική και η Ελλάδα από τους αγαπημένους της προορισμούς.
Η Ιμάνι έρχεται με την μπάντα της αυτό το καλοκαίρι για μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου όπως λέει η ίδια πάντα ονειρευόταν να τραγουδήσει, καλεσμένη από το Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: από 5 ως 50 ευρώ.

«Ο γάμος του Καραχμέτη» σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου στο Παλαιό Πανεπιστήμιο

Θεατρική παράσταση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο γάμος του Καραχμέτη» σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου, που οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΠΑ. Παίζουν οι Ιφιγένεια Γρίβα, Νίκος Χαλδαιάκης. Συμμετέχουν φοιτητές και νέοι θεατρολόγοι του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Στο Παλαιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5, Πλάκα). Τηλ.: 210 3689500. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-10 ευρώ, άνεργοι δωρεάν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9

Ο αλαβροστοισειώτης στο Πειραιώς 260

Έμμετρο έργο, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στην Κύπρο του ’60 από τον λαϊκό ποιητή Παύλο Λιασίδη, οΑλαβροστοισειώτης πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, που σημαίνει «ο ονειροπαρμένος, ο κυριευμένος από νεράιδες».
Η παράσταση, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Σπίτι της Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, ανιχνεύει τη συγγένεια του έργου με την αρχαία τραγωδία.
Πέντε υποκριτές ισορροπούν ανάμεσα στην ταύτιση και την αφήγηση, κρατώντας αναλλοίωτο το στοιχείο της γλώσσας, το τοπικό χρώμα της κυπριακής διαλέκτου με το στίγμα της εποχής που γράφτηκε το έργο.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Άνδρη Θεοδότου, Κλείτος Κωμοδίκης, Γιωργής Τσουρής
Συνοδεύει στο πιάνο: ο Σταύρος Λάντσιας
Πειραιώς 260, 20:00, εισιτήρια 15 και 20 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.