Φολέγανδρος έγκλημα: Σε ποια περίπτωση θα εγκαταλείψει την υπόθεση ο δικηγόρος του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς;

Φολέγανδρος έγκλημα: Σε ποια περίπτωση θα εγκαταλείψει την υπόθεση ο δικηγόρος του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς;

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπόθεση δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Γιάννης Βλάχος είπε πως «o εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλάχος υποστηρίζει ότι ο δράστης πάσχει από ψυχικό νόσημα καθώς και ότι δεν είχε συνείδηση της πράξης του.

«Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται», τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου.

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βλάχος τόνισε ότι ο κατηγορούμενος για την αποτρόπαια δολοφονία της 26χρονης συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

Ο δικηγόρος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ιατροδικαστική έκθεση, που δείχνει τραύματα από ξυλοδαρμό και σύρσιμο στα βράχια, έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, ενώ τόνισε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε».

«Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.