
Στο Aνώτατο Eιδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.
Ο πολυισοβίτης της «17Ν» ζητεί να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στην αίτησή του, που υπογράφουν οι συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρης Σαραφιανός, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία. Επικαλείται δε, παραβίαση των άρθρων 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), και παραβίαση άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ενώπιον Δικαστικού Συμβουλίου αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για υφ’ όρων απόλυση, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 19 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές και βάσει της νομοθεσίας δύναται να αποφυλακιστεί με όρους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.