Ατύχημα αμερικανικού υποβρυχίου – Στους 11 οι τραυματίες από την σύγκρουση με «άγνωστο αντικείμενο»

Ατύχημα αμερικανικού υποβρυχίου – Στους 11 οι τραυματίες από την σύγκρουση με «άγνωστο αντικείμενο»

Ένα μεγάλο μυστήριο πλανάτε γύρω από την σύγκρουση αμερικάνικου υποβρυχίου με «άγνωστο αντικείμενο» στην Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαιώνει τον τραυματισμό τουλάχιστον έντεκα ναυτών.

Το υποβρύχιο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ συγκρούστηκε υποθαλάσσια με άγνωστο αντικείμενο στη Νότια Σινική Θάλασσα στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USNI News». Τώρα επιστρέφει στο λιμάνι του 7ου Στόλου των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό στο «USNI News».

«Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Ναυτικού. Τα τραύματα τα οποία έχουν υποστεί οι ναύτες δεν απειλούν την ζωή τους», δήλωσε από πλευράς του ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Μπιλ Κλίντον .

«Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί», πρόσθεσε.

Το αμερικανικό υποβρύχιο κλάσης Seawolf,ανέβηκε στην επιφάνεια το Σάββατο με προορισμό τη νήσο Γκουάμ. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το 2005 όταν ένα υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε υποθαλάσσια μ’ ένα άλλο υποβρύχιο.

Σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο (Naval Institute), κέντρο μελετών προσκείμενο στο Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κίνα προβάλλει διεκδικήσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα. Έχει κατασκευάσει προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις σε μικρά νησιά και ατόλες στην θαλάσσια περιοχή αυτή, προκαλώντας την οργή άλλων κρατών που επίσης έχουν διεκδικήσεις στα ύδατα από τα οποία βρέχονται τα εδάφη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους στέλνουν συχνά πολεμικά να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα στην περιοχή, για να δείξουν την προσήλωσή τους στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, προς έντονη δυσαρέσκεια του Πεκίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.