ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ : «Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Μαύρη Θάλασσα σε αρένα στρατιωτικού ανταγωνισμού»

Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ : «Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Μαύρη Θάλασσα σε αρένα στρατιωτικού ανταγωνισμού»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο προειδοποίησε για επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα με ευθύνη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, το ΝΑΤΟ επιδιώκει να μετατρέψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σε ζώνη στρατιωτικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

«Τώρα, έχουν καταλάβει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Είμαστε μάρτυρες μίας αυξημένης δραστηριότητας στο έδαφος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και το ΝΑΤΟ ηγείται στη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε αρένα στρατιωτικού ανταγωνισμού, καθώς η Βαλτική Θάλασσα έχει ήδη μετατραπεί σε ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης», υπογράμμισε ο κ. Γκρούσκο μιλώντας στο Russia 24.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, τονίζει πως η Μόσχα ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για περαιτέρω «αποκλιμάκωση» στην περιοχή της Βαλτικής, αλλά η βορειοαντλαντική συμμαχία αρνήθηκε.

Πάντως, η Ρωσία θα διατηρήσει επαφές με κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει διάλογος. Έχω ήδη πει ότι θα διατηρήσουμε κανονικές επαφές με όλες τις πρωτεύουσες των χωρών του ΝΑΤΟ. Είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή ασφάλεια, ως ζήτημα κοινού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δεν θα εξαφανιστεί από το ουσιαστικό μέρος των πολιτικών μας επαφών» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.