Νέα Ερυθραία: Άπαντες γνώριζαν για τον δράστη – Αναφορές ότι κακοποιούσε τη μητέρα του

Νέα Ερυθραία: Άπαντες γνώριζαν για τον δράστη – Αναφορές ότι κακοποιούσε τη μητέρα του

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δράστη του φονικού στη Νέα Ερυθραία, καθώς κατά το παρελθόν είχε παρουσιάσει επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές.

Ο 40χρονος, ο οποίος σκότωσε το πρωί του Σαββάτου έναν υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και τραυμάτισε έναν μηχανικό της ίδιας εταιρείας πυροβολώντας πέντε φορές είναι αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα, καθώς και δυο πλημμελήματα. Tην Κυριακή παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Την τελευταία στιγμή γλίτωσε από το αμόκ του δράστη, ο άνθρωπος που είχε φωνάξει το συνεργείο του φυσικού αερίου στο σπίτι του και είδε το θύμα να πεθαίνει.

Τη στιγμή του εγκλήματος η γειτονιά πάγωσε. Παγωμένος και ψυχρός ήταν και ο δράστης.

«Βλέπαμε που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε με μία τρομοκρατία εδώ…Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά γάτες. Ο γιος μου είχε παρκάρει το αμάξι από κάτω μία φορά και πήγε με τις κορούλες του στο δρόμο και αυτό έριχνε και έπεσαν τα σκάγια κάτω» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντος του παραδέχονται πώς ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης.

«Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου.

Ο αδελφός του θύματος που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του δράστη μία μέρα μετά το φονικό, ξεσπά.

«Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Όπως αποκαλύπτεται ακόμα και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου… Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι… Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω…» ανέφερε γειτόνισσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ακόμα και μεταλλικά βέλη σαμουράι, ενώ ο ίδιος έχει αναρτήσει φωτογραφίες και με ναρκωτικές ουσίες… Όπως προκύπτει από τα social media του ο 40χρονος παρέδιδε μαθήματα πολεμικών τεχνών, ενώ τον ακολουθούσαν 4.000 άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.