ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε παράκρουση ο Ν.Μπαχτελί – Δικέφαλος αετός, F-35 και πρέσβεις όλα μαζί με Καβαλά

Σε παράκρουση ο Ν.Μπαχτελί – Δικέφαλος αετός, F-35 και πρέσβεις όλα μαζί με Καβαλά

Θετικά υποδέχτηκε κι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τη δήλωση των 10 πρέσβεων ότι συμμορφώνονται με τη σύμβαση της Βιέννης για μη ανάμειξη στις υποθέσεις των χωρών υποδοχής, υποστηρίζοντας ότι αποφεύχθηκε μία κρίση και διορθώθηκε ένα ιστορικό λάθος.

Αν και ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία άφησε αιχμές ότι πίσω από την ενέργεια των πρεσβευτών βρίσκεται ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, υποστήριξε ότι η αναδίπλωση των 10 πρεσβειών αποτελεί μάθημα για το μέλλον ότι δεν μπορεί να δημιουργείται κρίση από τέτοια περιστατικά.

Οι πρέσβεις υποκινήθηκαν από τους αρχηγούς κρατών τους

«Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Νέας Ζηλανδίας στην Άγκυρα ενήργησαν ως δικηγόροι του Οσμάν Καβάλα με την ενθάρρυνση, ακόμη και τις οδηγίες των πιθανών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεών τους. Δεν έχουν εμπλακεί μόνο σε ένα σκάνδαλο, όπως στην απόπειρα παρέμβασης σε μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, αλλά έχουν ξεπεράσει πλήρως τα όρια των καθηκόντων τους».

Στόχος και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο εταίρος του Τούρκου προέδρου στηλίτευσε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας ως όπλο πάλι την Ελλάδα και τη μη πίεση για εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η αίτηση Καβάλα στο ΕΔΑΔ, μέσω του δικηγόρου του, ολοκληρώθηκε με απόφαση κατά της Τουρκίας όπως ήταν αναμενόμενο. Υποστηρίχθηκε ότι δεν υπήρχε καμία εύλογη αμφιβολία ότι είχε διαπραχθεί έγκλημα (κατά του Καβάλα). Θα είχαμε εκπλαγεί, αν λαμβάνονταν διαφορετική απόφαση από το ΕΔΑΔ. Αυτή η δικαστική απόφαση έχει μετατραπεί σε ατού στα χέρια της Ευρώπης. Κανείς δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αντίδραση για τις αποφάσεις κατά της Ελλάδας.

Δέκα πρεσβευτές μπήκαν στην ίδια θέση με τον Σόρος και τον Καβάλα και έφεραν ένα είδος μνημονίου στην Τουρκία. Αυτό το μνημόνιο είναι ανήθικο, δολοφονεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποτελεί συνωμοσία κατά της ανεξαρτησίας μας. Επομένως, είναι παράνομο. Kινήθηκαν ενάντια στη σύμβαση της Βιέννης και το Σύνταγμά μας.

Οι πρέσβεις προσπάθησαν να κάνουν σαμποτάζ στην αξιοπρέπεια του κράτους δικαίου, της δικαστικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας».

Να αφαιρεθεί η υπηκοότητα στον Καβάλα

«Η θαρραλέα, οξύνους και αποφασιστική στάση του προέδρου μας να θεωρήσει θετική αυτή την τελευταία εξέλιξη και η σταθερή και αδιάλλακτη στάση του έθνους μας αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, σημαντική βάση για τη διόρθωση ενός ιστορικού λάθους. Η Τουρκία δεν είναι σάκος του μποξ, δεν θα είναι παιχνίδι στα χέρια των αλαζόνων. Το βήμα πίσω από τη δήλωση της 18ης Οκτωβρίου, πρωτοστατούντος του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, σημαίνει ότι καμία ξένη αποστολή δεν πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει ξανά ένταση και κρίση μεταξύ των χωρών.

Εάν εκδοθεί ετυμηγορία κατά του Καβάλα, είναι πλέον ανάγκη να εκτίσει την ποινή του εδώ και μετά να σταλεί σε μία από τις 10 χώρες, των οποίων οι πρεσβευτές είπαν ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, αφαιρώντας και την υπηκοότητά του. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τη θέση του, δεν ανεχόμαστε ασέβεια».

Η ΕΕ δεν έχει εξουσία σε Αιγαίο, Κύπρο, ανατ. Μεσόγειο

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί καταφέρθηκε επίσης εναντίον της ΕΕ, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατ. Μεσόγειο.
«Κυριαρχεί μια στρεβλή άποψη (στην ΕΕ) για το πολιτικό και κυβερνητικό μας σύστημα. Οι ελπίδες για επικαιροποίηση της συμφωνίας για την τελωνειακή ένωση λιγοστεύουν. Επικρατούν μεροληπτικές θέσεις σε τομείς όπου η ΕΕ δεν είναι εξουσιοδοτημένη όπως σε θέματα ανατολικής Μεσογείου, Αιγαίου και Κύπρου. Οι ελληνο-ελληνοκυπριακές θέσεις που διαθέτουν πλέον μια ξεπερασμένη λογική έχουν τεθεί στο προσκήνιο».

Ο δικέφαλος αετός το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

Ο Τούρκος πολιτικός ηγέτης ξετύλιξε εξάλλου το όραμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, το οποίο βασίζεται στον, «Σελτσούκο» όπως τον χαρακτήρισε κι όχι Βυζαντινό, δικέφαλο αετό.

«Ο δικέφαλος σελτσούκος αετός συμβολίζει το όραμά μας για την εξωτερική πολιτική. Λέμε και ανατολικά και δυτικά, αγκαλιάζοντας και τις δύο πλευρές, κοιτάζοντας αμφίδρομα».

Δώστε τα λεφτά μας ή τα F-35

Από την άλλη, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζήτησε με τρόπο επιτακτικό από τις ΗΠΑ είτε να επιστρέψουν τα χρήματα των F-35 ή τα ίδια τα αεροσκάφη στην Τουρκία.

«Αν αυτή η χώρα (ΗΠΑ) δεν θέλει να γίνει ένα αδίστακτο κράτος, είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω ή τα χρήματα ή τα αεροπλάνα μας (F-35).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει το ζήτημα των S-400 στο επίκεντρο των σχέσεών τους με την Τουρκία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη λάβει την απόφασή της σχετικά με τους S-400, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί με άλλα ζητήματα μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα.

Εάν αισθάνονται άβολα με τη Ρωσία, γιατί δεν σταματούν την ένταξή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας; Γιατί κάθε τόσο δείχνουν ευθαρσώς ένα ραβδί κυρώσεων στην Τουρκία με άλλο μανδύα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιθυμία μου είναι να επιλυθούν οι διαφωνίες στη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής των G20 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.