Απατεώνες τους τηλεφώνησαν παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Δυο αλλοδαπές και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους ήταν οι δράστες τουλάχιστον δυο περιστατικών απάτης στη Λάρισα με θύματα ηλικιωμένους, στους οποίους είχε τηλεφωνήσει ο άνδρας παριστάνοντας τον αστυνομικό με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η πρώτη ηλικιωμένη στην οποία ο δράστης τηλεφώνησε στις 5 Ιανουαρίου, δεν είχε χρήματα να δώσει αλλά οι απατεώνες «συμβιβάστηκαν» με τα κοσμήματά της! Έτσι, αφού συγκέντρωσε κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ σε μια σακούλα, την άφησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στο σπίτι της απ’ όπου την παρέλαβαν οι δύο γυναίκες που ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι δυο ημέρες μετά, το κύκλωμα είχε εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο έναν ηλικιωμένο, τον οποίο οι δράστες έπεισαν να τοποθετήσει σε μια σακούλα 3.000 ευρώ και να τα αφήσει δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του, απ’ όπου επίσης τα πήραν οι δυο αλλοδαπές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο γυναικών και του άγνωστου άνδρα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.