Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Ποινικό μητρώο είναι...

Έκρηξη στην Συγγρού: Όλα τα σενάρια που εξετάζουν οι πραγματογνώμονες για το πως προκλήθηκε

Ερωτηματικό αποτελεί πως ξεκίνησε η διαρροή υγραερίου καθώς το συγκεκριμένο διαμέρισμα του κτιρίου 3 της λεωφόρου Συγγρού δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Έκρηξη στην Συγγρού: Όλα τα σενάρια που εξετάζουν οι πραγματογνώμονες για το πως προκλήθηκε

Δύο ημέρες μετά την ισχυρότατη έκρηξη που «ταρακούνησε» τη λεωφόρο Συγγρού οι πραγματογνώμονες της εταιρείας αερίου και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζουν όλα τα σενάρια για το πως ξεκίνησαν όλα καθώς όπως σας αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr το κτίριο δεν είχε παροχή φυσική αερίου.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως η έκρηξη δεν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια και όλα δείχνουν πως αιτία για την εκκωφαντική έκρηξη είναι η διαρροή υγραερίου. Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί πως ξεκίνησε η διαρροή καθώς το συγκεκριμένο διαμέρισμα του κτιρίου 3 της λεωφόρου Συγγρού δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Παροχή φυσικού αερίου διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Όπως φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στο διαμέρισμα του κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Για αυτό το λόγο, οι πραγματογνώμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 78χρονος ένοικος του ημιορόφου να είχε στο σπίτι του φιάλη υγραερίου από την οποία μπορεί να ξεκίνησε η διαρροή.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από όσα κατέθεσε ο 78χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη και είπε στους πυροσβέστες ότι απο το προηγούμενο βράδυ το διαμέρισμα μύριζε γκάζι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό που δεν θυμάται είναι αν η έκρηξη σημειώθηκε από τον σπινθήρα που προκλήθηκε ανοίγοντας το διακόπτη της λάμπας ή αργότερα όταν άναψε τσιγάρο.

Ένα ακόμη στοιχείο που εξηγεί τη σφοδρότητα της έκρηξης, η οποία μετέτρεψε τη λεωφόρο Συγγρού σε «βομβαρδισμένο» τοπίο σε ακτίνα 200 μέτρων, είναι και το “οπλοστάσιο” που εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα του 78χρονου.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα βρήκαν μια καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο όπλο, έναν γεμιστήρα, περισσότερα από 1000 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, καθώς και διαρρηγμένους κάλυκες.

Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως η μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας πού ήταν αποθηκευμένη στο σπίτι έκανε πιο ισχυρό το ωστικό κύμα το οποίο προκλήθηκε από τη διαρροή υγραερίου στο κτίριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.