Στη σκιά της εκτέλεσης του βασικού μάρτυρα

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που δολοφόνησαν τον σύζυγό της το 2018, θα βρεθεί σήμερα το γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, καθώς ξεκινά η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η δολοφονία του έγινε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, την στιγμή μάλιστα που ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο του. Η άγρια σκηνή της εκτέλεσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στην περιοχή και ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία πέντε μήνες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια τον βασικό κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ο 38χρoνος αδελφός του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο βασικός μάρτυρας δολοφονήθηκε μια εβδομάδα πριν τη δίκη

Ο δικηγόρος της συζύγου του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε χθες, για την συνέχεια της δίκης αλλά και για την δολοφονία του βασικού μάρτυρος κατηγορίας.

«Ο δολοφονηθείς μάρτυρας, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στην δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε προσπαθούν να φιλτράρουν τις επικοινωνίες του εκτελεστή, για να δουν κατά πόσο συνδέονται τα δύο γεγονότα», δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης.