ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

13 νεκροί όμηροι από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα!

Νέα σφοδρή πυραυλική επίθεση της Χαμάς στην Ασκελόν με 150 ρουκέτες Qassam

13 νεκροί όμηροι από τους  βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα!

13 όμηροι από αυτούς που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και στα περίχωρά της όπως ανακοίνωσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ταξαρχιών Αλ Κασάμ, που αποτελεί την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, που επικαλείται το Reuters «ανάμεσα στους 13 νεκρούς είναι και ξένοι υπήκοοι».

Σκοτώθηκαν έξι από αυτούς σε βομβαρδισμούς σε δύο διαφορετικά σημεία στη βόρεια Λωρίδας της Γάζας και οι άλλοι επτά σε τρεις βομβαρδισμούς στην περιφέρεια της Γάζας.

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς είχε ανακοινώσει ήδη τον θάνατο 4 ομήρων στις 9 Οκτωβρίου. Τότε είχε αναφέρει πως επρόκειτο για τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής επίσημα το Ισραήλ έχει ταυτοποιήσει 97 ομήρους που έπεσαν στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς το περιασμένο Σάββατο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνολικά 150 ομήρους της ένοπλης παλαιστιανικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας «είναι πολύ πιθανό» ανάμεσα στους ομήρους να είναι και Βρετανοί.

Η Χαμάς εξαπέλυσε πριν από λίγο ένα νέο «κύμα» 150 ρουκετών Qassam κατά της ισραηλινής πόλης Ασκελόν.

Το «Iron Dome» αναχαίτισε πολλές από αυτές αλλά ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος που προκαλεί κορεσμό.

To Iσραήλ εκκένωσε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις στη γραμμή επαφής με την Λωρίδα της Γάζας.

Η Ασκελόν είναι μία μεγάλη πόλη 133.000 κατοίκων κάτι που καθιστούσε την μεταφορά των κατοίκων αλλού, πολύ δύσκολη.

Oι Παλαιστίνιοι θεωρούν την Ασκελόν την αρχαία πόλη των Φιλισταίων, δική τους καθώς πιστεύουν ότι ασχέτως του μουσουλμανικού θρησκεύματος είναι άμεσοι απόγονοί τους.

Η Ασκελόν, η Γάζα, η Ασντόντ, η Εκρόν και η Γκαθ αποτελούσαν την αρχαία Φιλισταία (Με παράφραση προήλθε το όνομα Παλαιστίνη).

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στον Λίβανο.

Ο Αμίρ Αμπντολαχιάν, που έφτασε στον Λίβανο το βράδυ της Πέμπτης, συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ για να συζητήσουν τις επιπτώσεις από την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Νασράλα αναφέρθηκε “στις θέσεις που πρέπει να υιοθετηθούν” μπροστά στον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ σήμερα.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι ενδέχεται να ανοίξει δεύτερο μέτωπο, στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, αν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να επέμβει στη σύρραξη.

Ο Νασράλα και ο Αμίρ Αμπντολαχιάν συνεννοήθηκαν για τις ευθύνες που έχουν όλοι και για τις θέσεις που πρέπει να ληφθούν μπροστά τα ιστορικά γεγονότα και τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Ο Ιρανός υπουργός είχε επισημάνει χθες ότι το άνοιγμα ενός νέου μετώπου εναντίον του Ισραήλ εξαρτάται από τις ενέργειες του εβραϊκού κράτους εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Κατά την άφιξή του στη Βηρυτό τον Αμίρ Αμπντολαχιάν είχαν υποδεχθεί εκπρόσωποι της Χεζμπολάχ και των παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικού Τζιχάντ, τα οποία στηρίζει το Ιράν.

Σήμερα αναμένεται να έχει συνομιλίες με Λιβανέζους αξιωματούχους, προτού μεταβεί στη Δαμασκό.

Από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ο Ιρανός υπουργός επανέλαβε ότι οι περιφερειακοί σύμμαχοι του Ιράν (μεταξύ άλλων η Συρία, η Χεζμπολάχ και η Χαμάς) ενδέχεται να αντιδράσουν σε περίπτωση κλιμάκωσης της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί έχει ήδη ζητήσει από «τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες να συντονιστούν” για να “σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο  συνομιλίες την Τετάρτη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.