ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Ασπρόπυργος: Eπίθεση είκοσι ατόμων με σφυριά και ρόπαλα εναντίον 4 μελών της Χρυσής Αυγής

Ασπρόπυργος: Eπίθεση είκοσι ατόμων με σφυριά και ρόπαλα εναντίον 4 μελών της Χρυσής Αυγής

Επίθεση με ρόπαλα και σφυριά, δέχθηκαν χθες στις 18.45, τέσσερα νεαρά μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, στον Ασπρόπυργο, τη στιγμή που περίμεναν να ανοίξουν τα τοπικά γραφεία, του εθνικιστικού κόμματος, από μια ομάδα περίπου είκοσι ατόμων.

Η επιτιθέμενη ομάδα, αιφνιδίασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, φέροντας (σύμφωνα με μαρτυρίες), διακριτικά της ΕΛΑΣ και προστάζοντας: «Πέστε κάτω Αστυνομία» και τους επιτέθηκαν με βαριοπούλες τα ως άνω αντικείμενα.

Η ομάδα ατόμων προσέγγισε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο 17ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, λίγο πριν ανοίξουν για το κοινό γύρω στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα. Με επιβατικά αυτοκίνητα περίπου 20 άτομα, αποβιβάστηκαν και κινήθηκαν προς τα γραφεία, όπου βρίσκονταν τα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά την καταδρομική επιδρομή, και αφού οι εθνικιστές κείτονταν στο έδαφος, τα άτομα επιβιβάστηκαν και πάλι στα οχήματά τους και διέφυγαν προς την Αττική Οδό. Με ασθενοφόρο οι τραυματίες – δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό, με δύο να φέρουν πιο σοβαρά τραύματα Ειδικότερα, ο άνδρας τραύμα στο κεφάλι ενώ πιο σοβαρά με βαρύ συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από σφυρί βρίσκεται η νεαρή γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Η επίθεση, εξετάζεται από την αστυνομία ως προς τον προσδιορισμό και ταυτοποίηση των δραστών. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν Αστυνομικές πηγές, η επίθεση σε βάρος των γραφείων της Χρυσής Αυγής έρχεται τρεις μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση (17/06-18.00) του ΚΕΡΦΑΑ, άλλων «αντιφασιστικών» οργανώσεων, αλλά και της Πακιστανικής Κοινότητας με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής

«Άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών μελών του κόμματός μας από είκοσι και πλέον αριστερούς, κουκουλοφόρους τρομοκράτες με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών σημειώθηκε χθες πριν το άνοιγμα των γραφείων μας στον Ασπρόπυργο.

Ανάμεσα στους τραυματίες και μία κοπέλα, η οποία δέχθηκε σφοδρή επίθεση με σφυριά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα στο χέρι και να δεχθεί επικίνδυνα χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι.

Την άνανδρη, δολοφονική επίθεση δεν καταδίκασε κανένα από τα κόμματα της βουλής, που αποτελούν πλέον ξεκάθαρους ηθικούς αυτουργούς αυτής και κάθε ανάλογης δολοφονικής ενέργειας σε βάρος της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τρομοκρατία δεν λυγίζει τους Εθνικιστές!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.