Η Boeing θα κατασκευάσει 38 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 Apache για το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας υπό όρους με την όλη παραγγελία να ανέρχεται στο ύψος 410,9 εκατομμύριων δολαρίων η οποία και επισημοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Αξιωματούχοι της Διοίκησης Συμβολαίων του αμερικανικού Στρατού ζητούν από την Boeing να κατασκευάσει 38 νέα στρατιωτικά ελικόπτερα «AH-64E Apache Longbow» για την Βρετανία αλλά και να τους παρέχει 3 εκπαιδευτές και ανταλλακτικά.

Το AH-64 Apache είναι πολεμικά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων με ενσωματωμένα avionics και όπλα αλλά και ψηφιακές επικοινωνίες που επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά σε πραγματικό χρόνο (real-time) πληροφοριών του θεάτρου επιχειρήσεων από τις εναέριες στις χερσαίες δυνάμεις.

Το μοντέλο Apache Guardian Ε διαθέτει βελτιωμένη απόδοση, κοινή ψηφιακή λειτουργικότητα, βελτιωμένη ικανότητα επιβίωσης, βοηθητική λήψη αποφάσεων σε συνδυασμό με μειωμένα κόστη συντήρησης και λειτουργίας σύμφωνα με αξιωματούχους της Boeing. Το AH-64E Apache παραδίδεται στον Στρατό των ΗΠΑ, στην Βρετανία, την Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες-συμμάχους.

Παλιότερα γνωστό ως AH-64D Block III, το AH-64E Guardian έχει βελτιώσει την ψηφιακή συντομότατα του, το κοινό τακτικό ραδιοσύστημά του (Joint Tactical Radio System – JTRS). Έχει τους ισχυρότερους κινητήρες T700-GE-701D με αναβαθμισμένη μετάδοση για περισσότερη ισχύ, ικανότητα να χεριάζεται UAV, νέους συνθετικούς έλικες, ρότορα αλλά και βελτιωμένο σύστημα προσγείωσης.

Το AH-64E Apache έχει αυτοδιαγνωστικές ικανότητες, συνδέσεις δεδομένων «Link-16», και ένα αναβαθμισμένο ραντάρ «Longbow» που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ναυτικές επιχειρήσεις.

Διάφορες παραλλαγές του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache έχουν τεθεί στην υπηρεσία του αμερικανικού Στρατού από το 1986.

Δείτε μερικά βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!