ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα συνθηματικά των συμμοριών που προμήθευαν «μπόμπες ποτά» σε Ζάκυνθο- Κέρκυρα (φωτό)

Τα συνθηματικά των συμμοριών που προμήθευαν «μπόμπες ποτά» σε Ζάκυνθο- Κέρκυρα (φωτό)

Αναγνώριζαν την πιθανότητα να τους παρακολουθούν και είχαν αναπτύξει μία δική τους συνθηματική διάλεκτο, προκειμένου να συνεννοούνται μέσω τηλεφώνου και να οργανώνουν τις δουλειές τους. Ο λόγος για τις εγκληματικές οργανώσεις που παρασκεύαζαν και διακινούσαν λαθραία ποτά, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας.

Τα λαθραία ποτά παρασκευάζονταν, συσκευάζονταν και αποθηκεύονταν στο Καματερό και από εκεί έπαιρναν τον δρόμο για τα μπαρ της Αττικής και των νησιών του Ιονίου και της Κρήτης.

Αρχηγοί των κυκλωμάτων εμφανίζονται δύο ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων εταιρειών παραγωγής ποτών με έδρα την Παιανία και τον Άγιο Δημήτριο.

Όταν έλεγαν «θα πάμε για μπάνιο», εννοούσαν την μεταφορά νοθευμένων ποτών, «δέντρο» έλεγαν την βότκα, «ανταλλακτικό» το οινόπνευμα, «ψηλά» έλεγαν την βότκα Belvedere, «κοντά» την Absolut, «πετσέτα» την δεξαμενή όπου τοποθετούσαν τα ποτά, «χαρτάκια» τις ετικέτες επώνυμων ποτών. Ο «κοντός» ήταν ο 47χρονος αρχηγός του ενός εκ των δύο κυκλωμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης που είχε εισαχθεί στην χώρα μας από τη Βουλγαρία για την παρασκευή των νοθευμένων ποτών. Κατά μέσο όρο παρασκευάζονταν τέσσερις τόνοι την εβδομάδα, με τους οποίους γέμιζαν περισσότερα από 4.000 μπουκάλια.

Η κάθε μπουκάλα έφτανε στα νυχτερινά μαγαζιά έναν 5,5 ευρώ, σαφώς χαμηλότερα από τον μέσο όρο πώλησης των νόμιμων ποτών από τις κάβες. Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα και εντόπισε δύο παρασκευαστήρια σε Μενίδι και Καματερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.