ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στρατός Φιλιππίνων: «Δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια των ΗΠΑ για να απελευθερώσουμε το Μαράουι» (βίντεο)

Στρατός Φιλιππίνων: «Δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια των ΗΠΑ για να απελευθερώσουμε το Μαράουι» (βίντεο)

Την Τετάρτη, ο συνταγματάρχης Romeo Brawner, Αναπληρωτής Διοικητής του Φιλιππινέζικου Στρατού, δήλωσε ότι η απελευθέρωση της πόλης Marawi είναι ευθύνη μόνο του Φιλιππινέζου Στρατού.

Η δήλωση του Brawner πιστεύεται ότι αποσκοπεί στην άρνηση των αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIS στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων. «Δεν χρειάζονται επιπλέον στρατεύματα από άλλες χώρες. Οι ένοπλες δυνάμεις της Φιλιππίνων είναι ικανές, έχουμε αρκετά πυρομαχικά και στρατεύματα για να ολοκληρώσουμε την αποστολή », δήλωσε ο συνταγματάρχης Romeo Brawner. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης των Φιλιππίνων να προστατεύσει την επικράτειά μας και τον λαό μας … .Οι στρατιώτες του εξωτερικού στην επικράτειά μας είναι εναντίον του Συντάγματός μας».

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Eduardo Año, δήλωσε χθες ότι μια άμεση αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση «μπορεί να επιτραπεί μόνο κατά τη διάρκεια πραγματικής εισβολής στις Φιλιππίνες από άλλο κράτος».

Εν τω μεταξύ, οι διοικητές του ISIS, Isnilon Hapilon, Omar Maute και Abdullah Maute μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί, σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις.

Αυτές οι αναφορές ισχυρίστηκαν ότι αυτοί οι διοικητές δεν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης στο Μαράουι, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντούτερτε, είχε προηγουμένως επικηρύξει τον Hapilon με αμοιβή 20 χιλιάδες δολλάρια και 10 χιλιάδες για τους αδελφούς Maute

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.