ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Απελπισμένο το διεθνές κατεστημένο- Συνεχίζουν να κατηγορούν το Μπασάρ αλ-Άσαντ για… εγκλήματα πολέμου

Απελπισμένο το διεθνές κατεστημένο- Συνεχίζουν να κατηγορούν το Μπασάρ αλ-Άσαντ για… εγκλήματα πολέμου

Συνεχίζει το Αμερικανικό παρακράτος, αλλά και οι «σκοτεινές» διασυνδέσεις του παγκοσμίως να υποσκάπτουν την εθνική και στρατιωτική ανάταση της Συρίας, κάνοντας ακόμη λόγο για εγκλήματα πολέμου και μάλιστα από τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αγνοώντας πως ο Σύρος πρόεδρος είναι εκείνος, που με τη «γενναία» υποστήριξη της Ρωσίας, κατάφερε να αντισταθεί στην ισλαμική λαίλαπα που ακόμη κατατρώει την περιοχή, δίνοντας αληθινή μάχη, ώστε να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα του, αρνούμενος, μάλιστα, να αποχωρήσει από αυτή προς… ασφαλέστερους προορισμούς.

«Οι αποδείξεις είναι επαρκείς είμαι βέβαιη», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην ειδική εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της στον ελβετικό Τύπο.

«Όμως εξαιτίας του βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου δεν θα υπάρξουν προς το παρόν ούτε κατηγορίες ούτε ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. Η κατάσταση αυτή είναι «απογοητευτική», «είναι μια τραγωδία», συνεχίζει: «χωρίς δικαιοσύνη στη Συρία, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη και άρα κανένα μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή της, δηλώνοντας πως έχει «απογοητευθεί» από την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεχίσει την εργασία της Επιτροπής δημιουργώντας ένα ειδικό δικαστήριο για τη Συρία που θα δικάσει φερόμενους ως εγκληματίες πολέμου.

«Δεν έχω δει ποτέ άλλοτε μια τόσο βίαιη σύγκρουση, στην οποία υπάρχουν τόσα παιδιά νεκρά, θύματα βασανιστηρίων, αποκεφαλισμένα. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της σύγκρουσης», προσθέτει η 70χρονη πρώην εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κάρλα ντελ Πόντε εργαζόταν για την Επιτροπή του ΟΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2012. Είχε δώσει επίσης μάχη για να οδηγηθούν σε ειδικό δικαστήριο ύποπτοι για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Ρουάντα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.