«Σοβαρά άρρωστη» φαίνεται πως είναι η «εξαφανισμένη» θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, βάσει των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία σε κέντρο κοντά στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι εξαφανίστηκε από την δημόσια ζωή από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο σύζυγός της και ένας από τους ισχυρότερους άντρες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ξαφνικά συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, η ηλικιωμένη γυναίκα λαμβάνει θεραπείες για καρκίνο, άνοια, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Είναι αδερφή του πατέρα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα και πιστεύεται ότι κατά την παντοδυναμία του συζύγου της και ο δικός της ρόλος ήταν πολύ ισχυρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε που εκτελέστηκε ο σύζυγός της, η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά σε δημόσια εκδήλωση της Βόρειας Κορέας. Η υγεία της είχε κλονιστεί και είχε δεχτεί και παλιότερα θεραπεία για τον καρκίνο στην Μόσχα. Το 2006 αυτοκτόνησε η κόρη της στο Παρίσι όταν της αρνήθηκαν την άδεια να παντρευτεί έναν αλλοδαπό και αυτό της προκάλεσε κατάθλιψη.