ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία στο Αιγαίο – Παράνομη έκδοση NAVTEX για άσκηση νοτίως του Καστελορίζου (φωτό)

Προκαλεί ξανά η Τουρκία στο Αιγαίο – Παράνομη έκδοση NAVTEX για άσκηση νοτίως του Καστελορίζου (φωτό)

Για άλλη μια φορά η Άγκυρα προχωρά σε επιθετικές ενέργειες στην περιοχή του Αιγαίου και υποστηρίζοντας την βασική της τακτική περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή νότια του Καστελόριζου. Η νέα της ενέργεια έρχεται με την έκδοση NAVTEX χωρίς την σχετική δικαιοδοσία για άσκηση οπλικών συστημάτων για το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα με την Navtex 844/17 που εξέδωσε ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας, η Τουρκία αναφέρει πως από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, πολεμικά ή πολεμικό της πλοίο θα πραγματοποιήσει άσκηση οπλικών συστημάτων.

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα, μέσω του σταθμού Ηρακλείου, ο οποίος εξέδωσε την αντιnavtex 514/17, στην οποία τονίζεται πως οι μόνοι σταθμοί που είναι εγκεκριμένοι από τους διεθνείς οργανισμούς είναι οι ελληνικοί σταθμοί της Λήμνου, του Ηρακλείου και της Κέρκυρας. Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί την εξέλιξη της τουρκικής αυτής προσπάθειας ενώ στην περιοχή διαθέτει για παν ενδεχόμενο και την μονάδα που περιπολεί ούτως ή άλλως μόνιμα εκεί.

Όμως όλα δείχνουν πως η Τουρκία αφού ολοκληρώθηκε το Μπαϊράμι, εστιάζει και πάλι την προσοχή της στο Καστελόριζο καθώς πέρα από την παράνομη Navtex, δεσμεύει περιοχή στο ίδιο σημείο σχεδόν με κανονική Νotam.

Συγκεκριμένα με την Notam Α2162/17 που εξέδωσε η Αθήνα μετά από σχετικό προφανώς αίτημα της Άγκυρας, η Τουρκία δεσμεύει για τις 11 Σεπτεμβρίου μια περιοχή ευρύτερη αυτής της παράνομης Navtex προκειμένου η τουρκική πολεμική αεροπορία να πραγματοποιήσει την άσκηση NEXUS ACE από το πρωί μέχρι το απόγευμα της ημέρας αυτής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται προκειμένου να εξασκηθούν οι Τούρκοι πιλότοι στην συνεργασία τους με ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ αλλά και τα δικά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.