ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ράκα: Προελαύνουν οι Κούρδοι του SDF- «Λυσσαλέα» μάχη με τα απομεινάρια του ISIS για τον κόμβο Αλ Νταλά

Ράκα: Προελαύνουν οι Κούρδοι του SDF- «Λυσσαλέα» μάχη με τα απομεινάρια του ISIS για τον κόμβο Αλ Νταλά

Τη στιγμή που η πολιορκία της Ράκα μαίνεται σε όλο το μήκος και το πλάτος της πολύπαθης Συριακής πόλης, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) υφίστανται σημαντικές απώλειες, ειδικότερα στα δυτικά προάστια.

Το τελευταίο 24ωρο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση, με τους τρομοκράτες να έχουν δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με το Al Masdar News.

Νωρίς την Κυριακή, οι SDF απελευθέρωσαν και το Νοσοκομείο Μασχαντανί, στη συνοικία Αλ Θακάνα στα δυτικά της Ράκα.

Οι νεκροί ισλαμιστές του τελευταίου 24ωρου είναι τουλάχιστον 32, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Παράλληλα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δίνουν σκληρές μάχες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον κόμβο Αλ Νταλά που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Πόλη της Ράκα.

Εάν καταληφθεί ο συγκεκριμένος οδικός κόμβος, το Ισλαμικό Κράτος θα αναγκαστεί να εκκενώσει όλες τις δυτικές συνοικίες της πόλης γιατί αλλιώς θα περικυκλωθούν οι άνδρες του σε αυτές και θα εξολοθρευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού έριξαν τουλάχιστον 90.000 προκηρύξεις στις συνοικίες της Ράκα που παραμένουν υπό ισλαμιστικό έλεγχο, με τα οποία εμψυχώνουν τους εγκλωβισμένους πολίτες και τους ενθαρρύνουν να διαφύγουν για ασφάλεια προς τις κουρδικές γραμμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.