ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νοτιοκορεάτης αναλυτής: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφόνησε τον αδελφό του με χημικά για να τρομοκρατήσει την διεθνή κοινότητα»

Νοτιοκορεάτης αναλυτής: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφόνησε τον αδελφό του με χημικά για να τρομοκρατήσει την διεθνή κοινότητα»

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήθελε η δολοφονία του αδελφού του να είναι φρικτή. Η Πιονγκγιάνγκ επιθυμούσε να τρομοκρατήσει τον υπόλοιπο κόσμο με την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν», υποστηρίζει ο Ναμ Σουνγκ Γουκ, καθηγητής πανεπιστημίου στη Σεούλ και ειδικός αναλυτής για τη Βόρεια Κορέα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό GQ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή από τη Νότια Κορέα, η δολοφονία του 45χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν «τελετουργική» και έγινε με στόχο να προκληθεί φόβος στη διεθνή κοινότητα. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες, οι οποίες έφεραν σε επαφή το πρόσωπο του Κιμ με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX, που έχει χαρακτηριστεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ.

«Η Πιονγκγιάνγκ ήθελε να τρομοκρατήσει τον υπόλοιπο κόσμο απελευθερώνοντας ένα χημικό όπλο σε ένα αεροδρόμιο. Ο Κιμ θέλει να “βασιλεύει” για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διαπραγματεύεται ως υπερδύναμη. Ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι να εκφοβίζει τον κόσμο με τα όπλα του. Έχει ένα μεγάλο σχέδιο και αυτό (Η δολοφονία του αδελφού του) είναι μέρος του», υποστήριξε ο Νοτιοκορεάτης αναλυτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σίτι Αϊσάχ 25 ετών από την Ινδονησία και η 28χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ, συνελήφθησαν για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και βρίσκονται αντιμέτωπες με την θανατική ποινή. Οι δύο γυναίκες, μετά την σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν και νόμιζαν πως συμμετείχαν σε τηλεοπτικό σόου ριάλιτι και όχι σε δολοφονία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.