ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Η αμερικανική Αεροπορία εμποδίζει τον συριακό Στρατό να επιτεθεί σε περιοχές του ISIS»

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Η αμερικανική Αεροπορία εμποδίζει τον συριακό Στρατό να επιτεθεί σε περιοχές του ISIS»

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σάγεντ Χάσαν Νασράλα υποστήριξε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ISIS εμποδίζοντας τον συριακό στρατό και τις δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό του να προελάσουν σε τμήματα της ανατολικής Συρίας.

Κατά τον Νασράλα, οι ΗΠΑ προσκόπτουν την προσπάθεια του συριακού στρατού να ανακτήσει τον έλεγχο εδαφών από το ΙΚ.

«Η αμερικανική Αεροπορία σε ορισμένες περιοχές εμποδίζει τον συριακό στρατό να προελάσει σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ενός πολιτικοθρησκευτικού κινήματος που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

«Οι Αμερικανοί παρεμποδίζουν τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», επέμεινε ο Νασράλα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων απότισης φόρου τιμής στους μαχητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στις μάχες εναντίον του ΙΚ.

Τα σχόλια του Νασράλα καταγράφηκαν μετά τη δήλωση ενός αμερικανού αξιωματούχου κατά τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν επειδή η Τεχεράνη υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο ετοιμάζεται να εξετάσει την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στην ίδια την οργάνωση.

Η κατάσταση στα πεδία των μαχών στη Συρία είναι εξαιρετικά περίπλοκη: ο στρατός και δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση μάχονται εναντίον των ανταρτών, την ώρα που διεξάγονται δύο χωριστές εκστρατείες με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων εναντίον του ΙΚ.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της Χεζμπολάχ, έχει καταφέρει να προελάσει εναντίον του ISIS σε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην έρημο της κεντρικής Συρίας τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού που δρα εναντίον των ισλαμιστών, με τις χερσαίες επιχειρήσεις να έχουν ανατεθεί σε μια αραβοκουρδική συμμαχία.

Ρωσία και ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια των ταυτόχρονων επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, αλλά έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ανταλλάχθηκαν πυρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.