ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στο Αφγανιστάν (φωτό, βίντεο)

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στο Αφγανιστάν (φωτό, βίντεο)

Κατά την διάρκεια σπάνιας επιτυχημένης επιχείρησης εναντίον ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ, τύπου Reaper, φέρεται να έχει καταρριφθεί στο Αφγανιστάν.

Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, όπως αναφέρει η Φωνή της Τζιχάντ (Voice of Jihad), μεταδίδει ότι οι Μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Εμιράτου κατέρριψαν ένα UAV το οποίο φέρεται ότι ανήκε στις ΗΠΑ.

Το UAV που απεικονίζεται φέρεται να είναι ένα MQ-9 Reaper που κοστολογείται κοντά στα 10,5 εκατομμύρια δολάρια. Το αεροσκάφος μπορεί να μείνει στον αέρα έως και 36 ώρες μεταφέροντας 1,7 τόνους βομβών και πυραύλων. Τα συντρίμματα του αεροπλάνου φέρεται ότι έχουν κατασχεθεί από τους Μουτζαχεντίν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η επίθεση πιθανολογείται ότι ήταν αντίποινα για μια αμερικανική επίθεση που σκότωσε χθες 14 τζιχαντιστές του ISIS στην επαρχία Κunar που βρίσκεται στην βόρεια περιοχή του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο Abdul Ghani Musamim, εκπρόσωπος του περιφερειακού κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε στο Associated Press ότι το drone είχε ως στόχο μια συνάντηση διοικητών του ISIS που σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν έφτασαν σ’ ένα ιστορικό υψηλό 7 ετών τον Σεπτέμβριο δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να πολεμήσει τα τρομοκρατικά στοιχεία.

To ΜQ-9 Reaper:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.