ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κάτι δεν πάει καλά με τις ΕΔ: Αιματηρή άσκηση στην Κύπρο για ΕΛΔΥΚ και ΕΦ και κλοπή G3

Κάτι δεν πάει καλά με τις ΕΔ: Αιματηρή άσκηση στην Κύπρο για ΕΛΔΥΚ και ΕΦ και κλοπή G3

Δεν είναι καλά τα σημάδια για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Ελληνικού Στρατού αλλά και την πειθαρχία και την συντήρηση στον κλάδο.

Πριν από λίγο όπως μετέδωσε κυπριακός ιστοχώρος είχαμε νέο ατύχημα στην άσκηση ΤΑΜΣ «Νικητής – Δήμητρα» όπου λαμβάνουν μέρος τόσο η ΕΦ όσο και η ΕΛΔΥΚ όπου είχαμε ελαφρύ τραυματισμό δυο εθνοφρουρών:

Αναλυτικότερα το νέο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το ατύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα εξοστρακίστηκε και θραύσματα τραυμάτισαν τους δύο στρατιώτες.

Οι δύο στρατιωτικές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στην μονάδα τους.

Ανατροπή ΤΟΜΠ

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ίδιας άσκησης, τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ όταν το ΤΟΜΠ τύπου ΛΕΩΝΙΔΑΣ 2 στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων ήταν η αιτία για την ανατροπή του άρματος μάχης στην ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους – γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διατήρηση του ελέγχου του από τους χειριστές.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι πέντε στρατιώτες που τραυματίστηκαν, εξετάστηκαν από επίατρο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα, ενώ σε έναν από τους οπλίτες πιθανότατα να χρειαστεί η συρραφή με ράμματα. Αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει απολύτως καμμία ανησυχία.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

“Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.”

Και κλοπή G-3 από ΔΕΑ

Την ίδια στιγμή υπόθεση κλοπής στρατιωτικού τυφεκίου από Φυλάκιο στο Καστελόριζο, με δράστη έναν δόκιμο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, απασχολεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένας 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετεί σε Φυλάκιο στο Καστελόριζο, κατάφερε να φύγει από την μονάδα του έχοντας προηγουμένως καταφέρει να κλέψει ένα πολεμικό τυφέκιο G3.

Ο δόκιμος αξιωματικός χρησιμοποίησε ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), προκειμένου να «τυφλώσει» μια από τις κάμερες ασφαλείας. Το «κρέμασε» πάνω στην κάμερα κι έλυσε σε κομμάτια το G3, το οποίο έβαλε μέσα στον σάκο του.

Ο ΔΕΑ έφυγε με ολιγοήμερη άδεια και κατάφερε να μπει στο πλοίο της γραμμής και να φτάσει στον προορισμό του, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ωστόσο, μετά από έρευνα, άνδρες της Στρατονομίας τον συνέλαβαν στην Βέροια και ήδη τον έχουν μεταφέρει στο Καστελόριζο, όπου έχει μεταβεί και Εισαγγελέας. Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι είχε σκοπό να κάνει με το πολεμικό όπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να είναι χαρακτηριστικά της ελλιπούς συντήρησής, εκπαίδευσης αλλά και πειθαρχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.