Δέκα άνθρωποι που θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή σε τζιχαντιστική οργάνωση σκοτώθηκαν και άλλοι δύο συνελήφθησαν στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο των ερευνών για μια τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια την 24η Μαρτίου, δύο ημέρες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί.

Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στη τζιχαντιστική επίθεση Χάσαμ. Η επίθεση είχε στόχο τον επικεφαλής της ασφάλειας της Αλεξάνδρειας, ο οποίος επέζησε.

Οι αιγυπτιακές αρχές λένε ότι η Χάσαμ συνδέεται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, κίνημα που το Κάιρο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση. Οι δέκα νεκροί και οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ανήκαν στην οργάνωση αυτή.

Έξι από τους φερόμενους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην επαρχία Μπεχέιρα, βόρεια του Καΐρου, σε επιδρομή στη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί κατέσχεσαν όπλα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ένας άνδρας που φέρεται να ενεχόταν στην επίθεση του Μαρτίου συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με το υπουργείο. Κατά την ίδια πηγή, ο άνδρας είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2017 για να εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων και να πάρει όπλα.

Η αστυνομία σκότωσε τέσσερις ακόμη φερόμενους ως τζιχαντιστές στην Ασιούτ (κεντρικά) κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα. Ένα πέμπτο πρόσωπο συνελήφθη στην ίδια έφοδο, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το 2013 και την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, που ανήκε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον ανδρών του στρατού και της αστυνομίας, ιδίως στη χερσόνησο του Σινά (ανατολικά).