ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ανταλλαγή πυρών στην Αίγυπτο – Επτά τζιχαντιστές νεκροί κι ένας αστυνομικός τραυματίας

Ανταλλαγή πυρών στην Αίγυπτο – Επτά τζιχαντιστές νεκροί κι ένας αστυνομικός τραυματίας

Επτά τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από συμπλοκές και ανταλλαγή πυρών στην Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τρεις από τους ύποπτους ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην περιφερειακή οδό στο Κάϊρο, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι ύποπτοι ετοίμαζαν μια εχθρική ενέργεια, την τοποθέτηση βόμβας στην Γκίζα στο Κάιρο και επέβαιναν σε φορτηγό μεταμφιεσμένοι σε ηλεκτρολόγους», σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό τους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ στο όχημα βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι σκοτώθηκαν σε έφοδο της αστυνομίας σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας «6η Οκτωβρίου» στο Κάιρο. Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν όπλα και υλικά κατασκευής βομβών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι φερόμενοι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Hasm», μιας ένοπλης οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από τις αρχές, και έχει δεσμούς με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα η οργάνωση Χασμ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2016 εναντίον της αστυνομίας, αξιωματούχων και δικαστών στο Κάιρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.