Ο Ν.Τραμπ για να μείνει στην ιστορία με θετικό τρόπο θα πρέπει να θυμάται μια φράση των αρχαίων Ελλήνων: «Μηδέν άγαν»...

Ο Ν.Τραμπ ανακοίνωσε το «τέλος» και του νέου ηγέτη του ISIS: «Είναι επίσης νεκρός»!

Ο Ν.Τραμπ ανακοίνωσε το «τέλος» και του νέου ηγέτη του ISIS: «Είναι επίσης νεκρός»!

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ν.Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω Twitter ότι και ο «διάδοχος»του Μπαγκντάντι, ​«εξουδετερώθηκε» και αυτός από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Έγραψε πως μόλις επιβεβαίωσε την είδηση.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1189172468159864832


“Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Νο 1 διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξολοθρεύτηκε από αμερικανικά στρατεύματα. Πιθανότατα θα είχε αναλάβει το κορυφαίο πόστο – Τώρα είναι επίσης Νεκρός!”, έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Να θυμίσουμε τι συνέβη με τον επί χρόνια αρχηγό του ISIS Μπαγκντάντι

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωνε σε επίσημες δηλώσεις του πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του».

«Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου έκλαιγε και φώναζε. Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός»”.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα τρία ανήλικα παιδιά του”, σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “μεγάλος αριθμός” μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες για τον Μπαγκντάντι που βοήθησαν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

«Ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.