Η «θύελλα» Τραμπ ελπίζω «να μην μας πάρει και μας σηκώσει»...

Τρομάζουν τα συμπεράσματα επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή: «Πρέπει να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό»

Τρομάζουν τα συμπεράσματα επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή: «Πρέπει να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό»

Ανατριχιάζουν αλλά και τρομάζουν τα συμπεράσματα 11.000 επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή οι οποίοι ζητούν ξεκάθαρα μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού για να αναστραφεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Χωρίς να «μασάνε» τα λόγια τους οι επιστήμονες ζητούν πρώτα σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού και στη συνέχεια μείωσή του, χωρίς όμως να λένε τον τρόπο για να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε αναφέρουν εάν προτίθενται η μείωση αυτή του πληθυσμού να ξεκινήσει από τους ίδιους πρώτα.

Τα σχέδια πάντως δεν αφορούν την Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει από μόνη της ήδη εντατικό πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού πληθυσμού χωρίς να της το έχει ζητήσει κανείς.

Όπως αναφέρει το Bloomberg πριν από 40 χρόνια περίπου επιστήμονες από 50 χώρες είχαν πραγματοποιήσει ένα συνέδριο στη Γενεύη για να συζητήσουν αυτό που αποκαλούσαν τότε το πρόβλημα των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε συνδυασμό με την αλλαγή του κλίματος.

Την περίοδο εκείνη η παγκόσμια οικονομία στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στα ορυκτά καύσιμα κάτι που είχε οδηγήσει και τη πετρελαϊκή κρίση του 1979, είχαν προβλέψει το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Μετά από ένα γρήγορο ξεκίνημα σε πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου του «θερμοκηπίου», η βιομηχανία, οι πολιτικές και η ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη καθυστέρησαν και εν μέρει ανέστειλαν εκείνα τα μέτρα που θα μπορούσαν να αναστείλουν το φαινόμενο.

Σήμερα τέσσερις δεκαετίες μετά οι επιστήμονες συναντώνται ξανά αλλά αυτή τη φορά για να στείλουν ένα μήνυμα που πρόκειται να δημιουργήσει εντύπωση αλλά κυρίως έντονο προβληματισμό: Οι επιστήμονες (11.000 στον αριθμό!) λένε πως η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής δεν είναι αρκετή.

Χρειάζεται και μείωση του πληθυσμού της Γης για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή!

«Δηλώνουμε, εμείς οι πάνω από 11.000 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια επείγουσα κλιματική καταστροφή», αναφέρεται στο περιοδικό BioScience και συνεχίζουν:

«Για να αντιμετωπιστεί αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνουν επεμβάσεις και στον παγκόσμιο πληθυσμό. Αυτός πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να μειωθεί σταδιακά προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή».

https://twitter.com/BloombergAsia/status/1191781722372919296

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.